loading...

Slatka mascarpone peciva - predivna, mekana!

 Sastojci

    260 g glatkog brašna
    110 g mascarpone sira
    70 g šećera
    70 g maslaca
    1 jaje
    1/2 žličice ekstrakta vanilije
    1 prstohvat soli
    1 žličica praška za pecivo
    Za premazivanje:
    1 bjelanjak
    4-5 žlica smeđeg kristal šećera demerara
    malo cimeta po želji


Priprema

    1.

    U zdjelu staviti mascarpone sir, maslac, šećer, prstohvat soli i ekstrakt vanilije pa miksati dok smjesa ne bude glatka.

    Dodati 1 jaje i dobro ga smiksati u smjesi, a onda zamijesiti tijesto sa brašnom prosijanim sa praškom za pecivo.

    Tijesto umotati u prozirnu foliju i spremiti u hladnjak na 20 minuta.
    2.

    Tijesto podijeliti na komade otprilike 50 g težine.

    Svaki među dlanovima oblikovati u mali valjak, a onda na pobrašnjenoj podlozi izvaljati u još tanji valjak dužine otpr. 40 cm.

    Valjak saviti u obliku slova U, a onda prebacivati trake jednu preko druge da se dobije spiralni oblik. Dva razdvojena kraja spojiti pa malo uvući kroz otvor suprotnog kraja s donje strane. Dobit će se okrugli oblik peciva.


    Peciva premazati bjelanjkom i obilato posuti smeđim kristal šećerom. Po želji u šećer umiješati malo cimeta.

    Slagati na lim obložen pek papirom i peći 20-tak minuta na 200°C.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Pogledajte i ovo, možda vam se svidi:

Nema komentara:

Objavi komentar