260 g glatkog brašna
110 g mascarpone sira
70 g šećera
70 g maslaca
1 jaje
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1 prstohvat soli
1 žličica praška za pecivo
Za premazivanje:
1 bjelanjak
4-5 žlica smeđeg kristal šećera demerara
malo cimeta po želji
Priprema
1.
U zdjelu staviti mascarpone sir, maslac, šećer, prstohvat soli i ekstrakt vanilije pa miksati dok smjesa ne bude glatka.
Dodati 1 jaje i dobro ga smiksati u smjesi, a onda zamijesiti tijesto sa brašnom prosijanim sa praškom za pecivo.
Tijesto umotati u prozirnu foliju i spremiti u hladnjak na 20 minuta.
2.
Tijesto podijeliti na komade otprilike 50 g težine.
Svaki među dlanovima oblikovati u mali valjak, a onda na pobrašnjenoj podlozi izvaljati u još tanji valjak dužine otpr. 40 cm.
Valjak saviti u obliku slova U, a onda prebacivati trake jednu preko druge da se dobije spiralni oblik. Dva razdvojena kraja spojiti pa malo uvući kroz otvor suprotnog kraja s donje strane. Dobit će se okrugli oblik peciva.
Peciva premazati bjelanjkom i obilato posuti smeđim kristal šećerom. Po želji u šećer umiješati malo cimeta.
Slagati na lim obložen pek papirom i peći 20-tak minuta na 200°C.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar