loading...

Božićni kolač sa orašastim i kandiranim voćem - Jako ukusan i mirisan kolač koji je jednostavno pripremiti!

 Sastojci

    3 jaja
    160 g šećera
    3 vanilin šećera
    150 g maslaca sobne temperature
    400 g glatkog brašna
    3 pune žlice meda
    4 žlice ruma
    3 žlice mlijeka
    250 g prženih oraha
    200 g prženih lješnjaka
    150 g kandirane korice limuna
    150 g tamne čokolade
    2 praška za pecivo

 Priprema

    1.

    Prije izrade, pripremiti sve sastojke za kolač.

    Orahe i lješnjake popržiti 10-tak minuta u pećnici na 200°C dok malo ne porumene. Često promiješati da ne izgore. Lješnjacima oguliti kožicu koliko se uspije.

    I orahe i lješnjake zdrobiti valjkom za tijesto, ne puno sitno, pa ohladiti.

    Čokoladu narezati na kocke, strugotine ne koristiti jer bi obojale tijesto.

    U zdjelici pomiješati orahe, lješnjake, čokoladu i kandiranu koricu limuna.

    Brašno prosijati skupa sa praškom za pecivo.

    Tepsiju 37x21 cm premazati maslacem i pobrašniti, ili obložiti papirom za pečenje.

    Pećnicu uključiti na 180°C.
    2.

    Maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto umutiti. Dodavati 1 po 1 jaje, svako dobro umutiti u smjesu prije dodavanja sljedećeg. Zatim dodati med, rum i mlijeko.

    Lagano žlicom umiješati smjesu voća te brašno.

    3.

    Dobiveno tijesto poravnati u tepsiji, trebalo bi biti visoko oko 2 cm.

    Peći oko 35 minuta ili dok čačkalica iz tijesta ne izađe suha.
    4.

    Kolač ohladiti, izrezati na kocke, posuti šećerom u prahu i spremiti u limenu kutiju.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar