Sastojci
Za prhko tijesto: 225g brašna
1 čajna žlica praška za pecivo
100g šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
1 žumanjak
100g maslaca ili margarina
Za premazivanje: 3 velike žlice marmelade od kajsija
Za nadjev: 150g maslaca
150g šećera
2 vanilin šećera
3 velike žlice vode
100g mljevenih lješnjaka
150g sjeckanih lješnjaka
Za glazuru: 200g tamne čokolade
2 velike žlice ulja
Priprema
1.
Od sastojaka za tijesto umjesiti prhko tijesto i ostaviti oko sat vremena u hladnjaku. Tijesto razvaljati , količina je za tepsiju dimenzija 30x40cm, prebaciti u namašćenu tepsiju te premazati marmeladom od kajsija.
2.
Za nadjev maslac sa šećerom, vanilin šećerom i vodom otopiti u jednoj posudi. Dodati mljevene i sjeckane lješnjake, zatim nadjev malo ohladiti te potom ravnomjerno raspodjeliti po prhkom tijestu premazanom marmeladom.
Peći oko 25 minuta na oko 175°C
3.
Kad je pečeno dobro ohladiti. Rezati četverokute 4x4cm koje opet dijagonalno presjeći tako da se dobiju trokutići.
Za glazuru otopiti čokoladu s uljem na pari pri blagoj temperaturi. Oba špicasta kuta umočiti u čokoladu te posložiti na papir za pečenje dok se glazura ne stvrdne.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar