loading...

Jedan od mojih najdražih kolačića, Trokutići s lješnjacima...mekani i sočni, tope se u ustima....zahvalni za čuvanje u limenim kutijama za duge blagdanske dane!

 Sastojci

    Za prhko tijesto: 225g brašna
    1 čajna žlica praška za pecivo
    100g šećera
    1 vanilin šećer
    1 jaje
    1 žumanjak
    100g maslaca ili margarina
    Za premazivanje: 3 velike žlice marmelade od kajsija


    Za nadjev: 150g maslaca
    150g šećera
    2 vanilin šećera
    3 velike žlice vode
    100g mljevenih lješnjaka
    150g sjeckanih lješnjaka
    Za glazuru: 200g tamne čokolade
    2 velike žlice ulja

 Priprema

    1.

    Od sastojaka za tijesto umjesiti prhko tijesto i ostaviti oko sat vremena u hladnjaku. Tijesto razvaljati , količina je za tepsiju dimenzija 30x40cm, prebaciti u namašćenu tepsiju te premazati marmeladom od kajsija.
    2.

    Za nadjev maslac sa šećerom, vanilin šećerom i vodom otopiti u jednoj posudi. Dodati mljevene i sjeckane lješnjake, zatim nadjev malo ohladiti te potom ravnomjerno raspodjeliti po prhkom tijestu premazanom marmeladom.

    Peći oko 25 minuta na oko 175°C



    3.

    Kad je pečeno dobro ohladiti. Rezati četverokute 4x4cm koje opet dijagonalno presjeći tako da se dobiju trokutići.

    Za glazuru otopiti čokoladu s uljem na pari pri blagoj temperaturi. Oba špicasta kuta umočiti u čokoladu te posložiti na papir za pečenje dok se glazura ne stvrdne.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar