loading...

Fine male čuftice/polpetice ušuškane u mekano tijesto, idealno jelo za party, tulume, domjenke veselice.Zamotane u foliju mogu stajati dva dana da budu fine i meke, mogu se jesti i tople i hladne.!

 Sastojci 6 osoba

    250ml mlijeka/mlako
    250ml vode/mlake
    1žlica /ravna/instant kvasca
    2 žlice ulja
    1 ravna žličica Šećera ( kristal)
    1žličica soli
    550-600g Glatkog brašna Podravka

    Polpete:
    400g mljevenog mesa
    1 jaje
    1žlica kečapa/ajvar
    1žlica senfa Podravka
    1žličica svježeg lišća peršina (nasjeckanog)
    1 mali naribani luk
    2 češnja češnjaka/naribani
    na vrh noža ljute paprike
    1-2žličice krušnih mrvica/ po potrebi
    1/2žličice Timijana sušenog Podravka
    1/2žličice kumina
    1žlica Maslinovg ulja

    Premaz:
    1 žumanjak
    1žlica mlijeka
    sezam


 Priprema

    1.

   
    U zdjelu stavite ulje, mlijeko, vodu /neka budu mlake/tople/ šećer i kvasac, promiješate, poklopite , ostavite stajati par minuta. Izvažete brašno pomiješate ga sa solju.Dodate postepeno u kvasac, miješate rukom dok ne dobijete glatko tijesto.Sve stavite na radni stol, miješate tijesto da ga dobro izradite desetak minuta da postane jako glatko.Vratite tijesto u zdjelu , lagano ga nauljite.Pokrite zdjelu prozirnom folijom, ostavite stajati 45 min/dok tijesto ne naraste.
    2.

    Za to vrijeme napravite polpete: sve sastojke/ osim sira i ulja/ stavite u zdjelu sve dobro izradite rukom da se poveže/vi možete napraviti popete po svom receptu kojeg volite i inače radite samo moraju biti čvrste/narežite sir na kockice.Od mesa formirate polpete, u svaku utisnete jednu kockice sira, neka budu sve iste veličine koliko to ide ne morate biti precizni skroz a ako baš želite možete svaku izvagati,  iako to meni nije kuhanje /ako se ne možemo igrati/.Zagrijete ulje u tavi, stavite popete, prepržite da se uhvati korica i fino zarumene.Izvadite ih, pustite da se ohlade.   Podijelite nadošlo tijesto, na onoliko komada koliko ste napravili polpeta, svaku polpetu zamotati u tijesto.Posložiti na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Poklopite čisto krpom i ostavite tijesto na toplom mjestu stajati još pola sata.


    3.   

    Nadošle kuglice premažete mješavinom mlijeka i žumanjak te prospite sezamom.Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C /dok ne dobiju finu zlatnu boju.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar