Sastojci 6 osoba
Sastojci:/25 kom
oko500g Pšeničnog glatkog brašna
100ml voda/mlaka
100ml mlijeko /mlako
1žličica soli
1žličica Šećera ( kristal)
60ml ulja
1 jaje
1 Kvasca instant Dolcela
Nadjev:
50-70g tanko narezane dimljene kobasice
100g naribanog sira
Premaz:
žumanjak
sezam
Priprema
1.
U zdjelu stavite mlaku vodu, ulje , mlako mlijeko, šećer i kvasac.Promiješati rukom da se sve poveže i otopi, pokriti krpom na par minuta pa pustiti da se lagano zapjeni, pa dodate cijelo jaje, pomiješate.Postepeno dodate brašno, dodate svu količinu soli pa nastavite sve miješati da dobijete glatko tijesto.Odložite na toplom pokriveno prozirnom folijom nekih sat vremena ili dok ne uduplasvoj volumen.Razvaljate tijesto na tanko pa ga podijelite na tri dijela, trebalo bi biti dugi a uski.
Premažete sve maslinovom uljem , u sredinu staviti naribani sir, posložite suhu kobasicu.Posložite/odnosno preklopite/kao štrudlu u tri dijela.Režete na dva prsta debele fete/trebati će vam oštar nož/možete raditi i deblje ako želite veće pogačice.Premažete žumanjkom i pospete sezamom.
2.
Peci u zagrijanoj pećnici na 180C/25 min ili dok ne dobiju finu boju.Servirati toplo ili hladno.Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/35 min ili dok ne dobiju finu boju.Servirati toplo ili hladno.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar