6 jaja
25 dkg Šećera ( kristal)
25 dkg čokolade za kuhanje
2 vrećice Rum šećera Dolcela
5 dkg sitno sjeckanih oraha
25 dkg margarina
10 dkg grožđica (po želji)
1 paket gotovih oblatni
malo mlijeka i ruma za natapanje oblatni
Priprema
1.
Jaja i šećer tući na pari točno 20 minuta.
2.
Maknuti posudu s pare i u skuhanu kremu dodati čokoladu istrganu na kockice i rum šećer ( možete umjesto rum šećera staviti vanili šećer). Dobro miješati dok se čokolada ne otopi (najbolje malo kuhačom, malo mikserom).
3.
Kada se čokolada otopila dodati sitno sjeckane ( ili samljevene) orahe (možete po želji orahe zamijeniti lješnjakom) i komadiće margarina (za kreme). Dobro izmiksati.
4.
Kada izmiksate ta je krema gotova ali ako volite na kraju možete umiješati i cca 10 dkg grožđica koje ste prethodno namakali par minuta u rumu.
5.
Svaku koru oblatne (osim zadnje ) malo natopiti mlijekom i rumom ( to pomiješate u zdjelici) pa premazati slojem kreme, dok ne potrošite sve oblatne.
6.
Zadnju koru samo stisnuti preko zadnjeg sloja kreme.
7.
Napolitanke premazati ganache kremom koja se za premazivanje kolača radi u omjeru 1:1. Znači, na laganoj vatri ugrijati slatko vrhnje do vrenja.Maknuti s vatre i preliti preko natrgane čokolade.Kada se čokolada otopila ubaciti još malu kockicu maslaca da dobije lijepi sjaj.
8.
Premazati preko oblatne i spremiti u hladnjak da se dobro ohladi.
Ukrasiti po želji.
Posluživanje
Rezati na kockice ili već po želji.
U slast!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar