loading...

Napolitanke s kremom od čokolade - Jednostavne za napraviti a toliko fine da će se tražiti kockica više!

 Sastojci

    6 jaja
    25 dkg Šećera ( kristal)
    25 dkg čokolade za kuhanje
    2 vrećice Rum šećera Dolcela
    5 dkg sitno sjeckanih oraha
    25 dkg margarina
    10 dkg grožđica (po želji)
    1 paket gotovih oblatni
    malo mlijeka i ruma za natapanje oblatni





 Priprema

    1.

    Jaja i šećer tući na pari točno 20 minuta.
    2.

    Maknuti posudu s pare i u skuhanu kremu dodati čokoladu istrganu na kockice i rum šećer ( možete umjesto rum šećera staviti vanili šećer). Dobro miješati dok se čokolada ne otopi (najbolje malo kuhačom, malo mikserom).
    3.

    Kada se čokolada otopila dodati sitno sjeckane ( ili samljevene) orahe (možete po želji orahe zamijeniti lješnjakom) i komadiće margarina (za kreme). Dobro izmiksati.
    4.

    Kada izmiksate ta je krema gotova ali ako volite na kraju možete umiješati i cca 10 dkg grožđica koje ste prethodno namakali par minuta u rumu.
    5.

    Svaku koru oblatne (osim zadnje ) malo natopiti mlijekom i rumom ( to pomiješate u zdjelici) pa premazati slojem kreme, dok ne potrošite sve oblatne.
    6.

    Zadnju koru samo stisnuti preko zadnjeg sloja kreme.
    7.

    Napolitanke premazati ganache kremom koja se za premazivanje kolača radi u omjeru 1:1. Znači, na laganoj vatri ugrijati slatko vrhnje do vrenja.Maknuti s vatre i preliti preko natrgane čokolade.Kada se čokolada otopila ubaciti još malu kockicu maslaca da dobije lijepi sjaj.
    8.

    Premazati preko oblatne i spremiti u hladnjak da se dobro ohladi.

    Ukrasiti po želji.

   



Posluživanje

Rezati na kockice ili već po želji.

U slast!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar