3 bjelanjka (M)
250g šećera u prahu
1 vanilin šećer
3 kapi maraskina
1 čajna žlica cimeta
oko 400g mljevenih badema ili lješnjaka ( ja pravim pola jednog, pola drugog)
još malo šećera u prahu za radnu plohu
Priprema
1.
Bjelanjke, na najvišoj brzini, izmiksati u čvrsti snijeg. Postepeno dodavati prosijani šećer u prahu i kratko umiješati. Za glazuru na zvjezdicama odvojiti 2 pune velike žlice snijega od bjelanjka sa strane. Vanilin šećer, maraskino, cimet i oko 150g badema ili lješnjaka na najnižoj brzini smiksati s bjelanjcima. Od ostatka badema ili lješnjaka dodati toliko da se tijesto skoro više ne lijepi, taj posljednji dio mijesi se rukama.
2.
Radnu površinu posuti šećerom u prahu i razviti tijesto debljine oko 1/2 cm. S kalupom u obliku zvjezdice rezati tijesto i slagati na lim za pečenje (na kojem je papir za pečenje), te premazati bjelanjkom koji je ostao odvojen (bjelanjak na zvjezdice mažem kistom, a svaki puta prije nego režem tijesto umočim kalup u mlaku vodu da se zvjezdice lakše odvajaju od kalupa).
3.
Peći oko 20-25 min. na 140°C. Zvjezdice moraju nakon pečenja još biti, sa donje strane, mekane inače budu presuhe i pretvrde. Dobro ih ohladiti prije nego se spreme u dobro zatvorenoj metalnoj kutiji da što duže ostanu meke i so
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar