Sastojci
oko kilu bijelog brasna,kocka kvasca i malo secera,deci mlijeka,par zlica vrhnja za kuhanje,isto tako ulja,topla voda,sol
Priprema
1.
ugrijati deci,dva mljeka,maknuti sa stednjaka
dodati zlicicu secera ili malo meda,..kocku kvasca,..pustiti da kvasac uzade
u veliku zdjelu plasticnu,drvenu usuti brasno,ulje ,malo vrhnja za kuhanje,..i uzasli kvasac
dodajemo dalje toplu vodu od oka stalno mjesajuci kuhacom
nakon par minuta nastavljamo rukom i mjesimo,mjesimo dok nam ruke neotpadnu ...hi hi..
kad vidimo da je dobro umjesit,tako sve pokrijemo krpom i stavimo,na toplo.
kad se diglo nakon sat vremena i vise,stavite tjesto na dasku i jos malo ga premjesite al kratko i uz malo brasna oblikujte po zelji,..malo pospite brasnom,i zarezite na par mjesta,prije ste ga naravno stavili na papir za pecenje u protvan.
pecite ga prvo na 200 st oko 25 min,a ondajos toliko i malo vise,ovisi o pecnici na 180.
kad je kruh pecen,malo ga posipati samo rukom vodom ,mrvicu,..i nakon par min jos vruceg zamotati u krpu.
ma prekrasno je kad zamirisi ispecen kruh,koje god vrste je!!!!!!!!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar