Sastojci 6 osoba
tijesto;
1 kocka Kvasca (svježeg)
2/3 Prašak za pecivo Docela
2 jaja
2 Vanilin šećer Dolcela
1 m.ž na vrh soli
20 dag šećera
oko 1/2 l mlijeka
2 dcl ulja
oko 1 kg Pšenično glatko brašno Podravka
premaz;
voda
rum
2 Vanilin šećer Dolcela
Priprema
1.
Zamijesiti tijesto od kvasca kojeg ste namočili sa malo šećera i toplog mlijeka.Dodati šećer,prašak za pecivo,vanilin šećer,jaja,sol,brašno i preostalo mlijeko.Tijesto ostavimo na toplom pokriveno kuhinjskom krpom oko 1 sat,da se mu volumen udvostruči.
2.
Raditi male loptice i od njih napraviti duguljasti valjak,kojeg tada umotate .Stavite ih u lim od električne pećnice(može u 6 redova po 5 komada).Što su manji -to su ljepši.Od ove smjese dobiju se kolačići za 4 tepsije.Ostaviti ih da se dižu oko 15 minuta,pa ih premazati umućenim žumanjkom ili jajetom.Peku se na 180-200 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
3.
Za premaz skuhati vodu sa vanilin šećerom i rumom.Vrućim premazom premazati uz pomoć kista vrele kolačeke čim ih izvadite iz pećnice.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar