sastojci
za biskvit
5 cijelih,svježih,domaćih jaja
125g. Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
125g. istopljenog putera/maslaca
220g. Glatkog brašna Podravka
malo soli
1 manja žlica Praška za pecivo Docela
za čokoladni preljev
200g. čokolade crne za kuhanje
100g. putera/maslaca
300ml. mlijeka
100g. Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
par kapi ekstrakta vanilije
za punjenje
pekmez,otopljena čokolada,tamna,bijela.mliječna,linolada ili nutella
za ukrašavanje
200-300g. grubo mljevenog kokosa
Priprema
1.
priprema biskvitnog tijesta
otopite maslac i ohladite.cijela jaja pjenasto miksajte sa šećerom i vanilin šećerom,dodajte otopljeni maslac,prosijte brašno s praškom za pecivo i malo soli,spojite sve sastojke u jenoličnu biskvitnu smjesu.
2.
biskvit kada ga ispečete mora biti što tanji,jer ćete ga prerezati na pola i spojiti sa punjenjem po želji,pekmezom,otopljenom čokoladom,tamnom,bijelom,mliječnom ili linoladom,nutellom(ja sam koristila nutellu).
u pleh za pečenje stavite papir za pečenje ulijte smjesu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva-20 minuta.gotovi biskvit ohladite i prerežite na pola.na dva jednaka lista.
3.
premažite prvi list-biskvita,stavite drugu polovicu,na prvu ,biskvit narežite na kocke,približno jednake veličine,pa u svaku kocku,zabodite vilicu i utopite u čokoladni preljev i bogato uvaljajte u mljeveni kokos.
4.
priprema čokoladnog preljeva
na laganoj vatri rastopite maslac i čokoladu za kuhanje,pa dodajte mlijeko,šećer,vanilin šećer i par kapi ekstrakta vanilije, i sve skupa neka jednom proključa,skinite s vatre i lagano prohladite.
Posluživanje
puniti,ove zaista sočne i preukusne australske čupavce možete po želji,ja sam ih punila s nutellom..uživajte..
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar