loading...

Kokos šnite - mekane, ukusne, jednostavne!

 Sastojci

    120g Šećera ( kristal)

    vode (ovdje zamjenih sa 400 ml kokos mlijeka)
    120g maslaca/margarina
    250g samljevenih keksa petitt ili plazma u verziji s kokos mljekom 300g keksa
    100g Kokosovog brašna Dolcela u verziji s kokos mljekom150g
    1/2dcl ruma

    glazura
    100g bijele čokolade za kuhanje
    50 g maslaca
    u prvotnoj verziji za glazuru 100g čokolade ,2 žlice mlijeka , 2 žlice šećera ,50 g maslaca


 Priprema

    1.

    Šećer vodu i maslac zakuhajte.

    ( ja sam ovdje eksperimetirala s kokos mlijekom umjesto vode ali onda vam ide i više keksa i malo više kokos brašna , ako se odlučite na tu verziju)
    2.

    U vruću  smjesu  dodajte kekse i kokos brašno ,
    3.

    Dodajte rum  te sjedinite smjesu.
    4.

    Smjesu izlijte u maslacem ili uljem premazan pleh.
    5.

    Otopite na sistem  bagnomaria  bijelu čokoladu s maslacem

     ili sljedite veriziju  1  otopite  čokolada- mlijeko- šećer maslac , teta je radila glazuru od crne čokolade  u to vrijeme bijela čokoklada  je bila čudo za nabavit .
    6.

      Kad se smjesa, malo  ohladi i stvrdne  prelijte glazurom
    7.

    Pustite da odstoji na hladnom, preko noći .
    8.

    Narežite poslužite, uživajte.

    Za koju god verziju odlučite se provjereno  fino je .



    9.

    Za  ovu prvu varijantu , sličicu prilažem ...pravila sam više  puta, recept zapisah  davno, davno ... dok mi je rukopis još bio lijep , a recept je došao do mene  tada , te je zapisan ovako ...preneseno  od tete ,mamine prijateljice s posla  ,obje sad čavrljaju skupa  tamo negdje ♡

Posluživanje

U slast!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar