120g Šećera ( kristal)
vode (ovdje zamjenih sa 400 ml kokos mlijeka)
120g maslaca/margarina
250g samljevenih keksa petitt ili plazma u verziji s kokos mljekom 300g keksa
100g Kokosovog brašna Dolcela u verziji s kokos mljekom150g
1/2dcl ruma
glazura
100g bijele čokolade za kuhanje
50 g maslaca
u prvotnoj verziji za glazuru 100g čokolade ,2 žlice mlijeka , 2 žlice šećera ,50 g maslaca
Priprema
1.
Šećer vodu i maslac zakuhajte.
( ja sam ovdje eksperimetirala s kokos mlijekom umjesto vode ali onda vam ide i više keksa i malo više kokos brašna , ako se odlučite na tu verziju)
2.
U vruću smjesu dodajte kekse i kokos brašno ,
3.
Dodajte rum te sjedinite smjesu.
4.
Smjesu izlijte u maslacem ili uljem premazan pleh.
5.
Otopite na sistem bagnomaria bijelu čokoladu s maslacem
ili sljedite veriziju 1 otopite čokolada- mlijeko- šećer maslac , teta je radila glazuru od crne čokolade u to vrijeme bijela čokoklada je bila čudo za nabavit .
6.
Kad se smjesa, malo ohladi i stvrdne prelijte glazurom
7.
Pustite da odstoji na hladnom, preko noći .
8.
Narežite poslužite, uživajte.
Za koju god verziju odlučite se provjereno fino je .
9.
Za ovu prvu varijantu , sličicu prilažem ...pravila sam više puta, recept zapisah davno, davno ... dok mi je rukopis još bio lijep , a recept je došao do mene tada , te je zapisan ovako ...preneseno od tete ,mamine prijateljice s posla ,obje sad čavrljaju skupa tamo negdje ♡
Posluživanje
U slast!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar