Sastojci
250g maslaca/margarina
200g šečera
1 vanilin šečer
2 žlice ruma
4 jaja
250g brašna
1/2 praška za pecivo
150g pečenih mjevenih lješnjaka
100g mliječne čokolade narezane na kockice
Priprema
1.
Maslac/margarin, šečer, rum i vanilin šečer dobro izmiksati, dodajti 1 jaje i malo brašna prosijanog sa praškom za pecivo. Ponavljati tako dok ima jaja i brašna.
2.
Dodati lješnjake i čokoladu, pomiješajti pa smjesu uspipati u namašten i pobrašnjen kalup za kugluf (ili silikonski). Peći na 175°C oko 1h (možete provjeriti štapićem da li je pečen).
Ohlađen preliti čokoladom ili posuti šečerom u prahu.
3.
Sočan je i dugo ostaje svjež. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak, odličan je ujutro uz šalicu svježeg mlijeka.
Umjesto lješnjaka možete dodati voće po želji, čak i kandirano.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar