Sastojci
Za biskvit I
3 jaja
3 žlice šečera u prahu
50 g mljevenih blanširanih badema
2 žlica brašna
na vrh noža praška za pecivo
za biskvit II
3 jaja
3 žlice šečera u prahu
5o g mljevenih blanširanih badema
1 žlica brašna
1 žlica kakaa
na vrh noža praška za pecivo
za biskvit III
3 jaja
3 žlice šečera u prahu
50 g mljevenih blanširanih badema
2 žlice brašna
na vrh noža praška za pecivo
par kapi crvene jestive boje
za kremu
5 dl mlijeka
2 žlice brašna
3 žlice gustina
150 g šečera u prahu
1 vanilin šečer
200 g margarina
100 g mljevenih blanširanih badema
3 žlice ruma
Priprema
1.
Za biskvit I razmutite pjenasto žumanjke sa polovicom šečera, prosijte brašno i prašak za pecivo, dodajte smjesi. Dodajte bademe i na kraju izrađene bjelanjke sa ostatkom šečera.
2.
Za biskvit II razmutite pjenasto žumanjke sa polovicom šečera, prosijte brašno, prašak za pecivo, kakao, dodajte smjesi. Dodajte bademe i na kraju izrađene bjelanjke sa ostatkom šečera.
3.
Za biskvit III razmutite pjenasto žumanjke sa polovicom šečera, dodajte crvenu boju. Prosijte brašno i prašak za pecivo, dodajte smjesi. Dodajte bademe i na kraju izrađene bjelanjke sa ostatkom šečera. Sva tri bisvita pecite na 170°C i ohladite.
4.
Za kremu razmutite brašno, gustin, šečer, vanilin šečer sa dijelom mlijeka a ostalo stavite zavrijeti. Skuhajte kremu i stavite hladiti.
Izradite pjenasto margarin sa šečerom u prahu pa dodajte žlicu po žlicu ohlađene kreme. Na kraju dodajte bademe i rum. ( ja sam koristila ekstrakt zbog djece)
5.
Torta u originalnom receptu je okrugla (24 cm); u uputama dalje piše da se svaki biskvit razreže po pola, dva se ostave čitava a ostale se nareže na koncentrične krugove. Stavi se čitavi biskvit za podlogu a na njega se izmjenjuju biskviti i krema dok se ne potroši. Gore ide drugi čitavi biskvit. Torta se omaže i ukrasi polovicama badema..
6.
Meni je trebala kućica tako da sam bisvite pekla u četvrtastom kalupu i rezala ih na trakice koje sam nasumično izmjenjivala sa kremom da bih dobila šah uzorak.
7.
Naravno možete i ostaviti cijele biskvite. U tom slučaju ih pokvasite sa malo ruma i šečerom otopljenim u malo vode i filujte kremom.
8.
Tortu najbolje pravite dan ranije a režite sa vrlo oštrim nožem da bi kockice došle do izražaja ;)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar