Sastojci
potrebno je
400 g mljevene junetine bez masnoće
oko 200 g dimljene mesnate slanine ili svježa paprika
1 glavica luka
1 kriška prepečenog starog hljeba
1 kg krompira
1 kom mrkva
2 češnja bijelog luka
malo ulja
po potrebi soli, biber, vegeta, origano, sitno sjeckani peršun
Priprema
1.
Slaninu isjeći na tanke trake i ostaviti sa strane.
2.
Luk isjeckati što sitnije, hljeb izmrviti i dodati u mljeveno meso, dodati i peršunov list i začine po ukusu pa dobro izmiješati.Od pripremljene smjese praviti valjčiće, svaki obmotati jednom trakom slanine(ili trakom svježe paprike). Pleh za pečenje premazati uljen i poredati rolnice.,
3.
Krompir očistiti i isjeći na štapiće, mrkvu očistiti, isjeći na štapiće i pomiješati sa krompirom. Malo pouljiti, posoliti i povegetiti i sipati u pleh između rolnica.Staviti i 2 češnja bijelog luka, ja ih pritisnem malo tupom stranom noža samo da ispucaju. Peći na 200 C da fino porumeni.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar