6 kom bjelanjaka
malo soli
180 g Šećera ( kristal)
100 g putera/maslaca-otopiti
120 g Glatkog brašna Podravka
2 kašičice Praška za pecivo Docela
4 kašike gorkog kakaa u prahu Dolcela
kristal šećer-posuti kolač
Priprema
1.
U dubokoj posudi umutiti bjelanjke, so i šećer dok se dobije čvrsti snijeg.( nekih 10 min)
2.
U snijeg od bjelanjaka postepeno dodavati smjesu od brašna, praška za pecivo i kakaoa.Drvenom kašikom lagano smjesu ujednačiti. (odozdo prema gore)
3.
Na samom kraju dodati otopljeni i prohlađeni maslac, te ga sjediniti sa smjesom.
4.
Smjesu izliti u dugački kalup, obložen papirom za pečenje.Čokoladni kolač peći u zagrijanoj rerni na 160 C nekih 40 minuta..Kolač prohladiti, servirati, posuti kristal šećerom i poslužiti.
Posluživanje
Prijatno!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar