Sastojci
160 g margarina /maslaca
170 g secera
2 jaja (120 g)
naribana korica limuna
30 ml limunovog soka
200 g brasna
1 Vanilin šećer Dolcela
1 1/2 kasicica praska za pecivo (10 g)
130 ml mljeka
50 g samljevenih Badema Dolcela
Za preko:
gus od secera ili po zelji
Priprema
1.
Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 180 stepeni.
Pripremiti okrugli kalup promjera 24 cm oblozen papirom za pecenje.
Brasno pomjesati sa scim suhim sastojcima.
Margarin izraditi sa secerom elektricnom mjesalicom da se sav secer istopi,dobije fina kremasta smjesa.Sad dodavati jedno po jedno jaje cjelo vrjeme mjesajuci.
2.
Dodavati sad naizmjenicno malo mljeka malo brasna smjese,cjelo vrjeme mutiti dok se sve ne utrosi.
Pripremljenu smjesu usuti u kalup i peci kolac 40 minuta.
Pustiti u kalupu da se ohladi pa kolac ukrasiti po zelji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar