loading...

Medena pita sa kremom od badema i naranče - bolju niste probali !

 Sastojci

    Tijesto za kore:
    15 dkg kristal šećera
    3 žlice Meda cvjetnog Podravka
    3 žlice mlijeka
    10 dkg masti / može i neka druga masnoća/
    1 jaje
    2 žličice Sode bikarbone Podravka
    50 dkg Glatkog brašna Podravka

    Krema:
    20 dkg kristal šećera
    1 Burbon vanilija šećer Dolcela
    25 dkg maslaca
    3-4 žlice Glatkog brašna Podravka
    0,5 l mlijeka
    10 dkg krupno samljevenih badema
    10 dkg krupno samljevenih Arancina
    1 naranča /sok/ u kremu
    1 naranča /sok/ za poškropiti kore

    Čokoladna glazura:
    15 dkg tamne čokolade za kuhanje
    5 dkg maslaca
    3 žlice mlijeka


 Priprema

    1.

    Pjenasto smiksati jaje sa šećerom u manjem loncu.
    2.

    Dodavati med, mlijeko i mast, te staviti na laganu vatru da se otopi. Miješati dok smjesa ne dobije svijetlu smeđkastu boju.
    3.

    Odložiti da se ohladi.
    4.

    Prosijati brašno i sodu bikarbonu, te dodati u ohlađenu smjesu.
    5.

    Umijesiti tijesto i ostaviti 10- tak minuta da počiva.
    6.

    Tijesto podijeliti na tri dijela, te svaki dio razvaljati u tanku koru na pobrašnjenom masnom papiru.Ako se lijepi dodati malo  brašna.
    7.

    Na obrnutoj strani lima, na masnom papiru ispeći tijesto oblikovano u koru veličine tepsije u koju ćemo kasnije posložiti kolač.

    Peći pojedinačno 3 kore .
    8.

    Peći  5 minuta svaku koru dok ne porumeni, u  pećnici predhodno ugrijanoj na 180 stupnjeva .
    9.

    Kore staviti da se ohlade. Ohlađene kore će se stvrdnuti. Kolač se inače reže slijedeći dan kada se kore smekšaju.
    10.

    U mlijeko dodati brašno i kuhati na laganoj vatri dok ne dobijemo gustu kremu. Ostaviti da se ohladi.
    11.

    Maslac i šećer pjenasto izmješati, te dodati u predhodnu ohlađenu smjesu.
    12.

    Dodati u kremu bademe izmljevene na krupno , Arancine također krupnije nasjeckane i sok od naranče.


    13.

    Sokom od naranče navlažiti kore, te namazati kremom, red po red.
    14.

    U lončiću na pari otopiti čokoladu, mlijeko i maslac.

    Ohlađeno preliti po kolaču.
    15.

    Kolač ostaviti do sutra dan na hladnijem mjestu. Dovoljno ga je pokriti folijom i njie potrebno držati u frižideru.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar