Sastojci
Tijesto za kore:
15 dkg kristal šećera
3 žlice Meda cvjetnog Podravka
3 žlice mlijeka
10 dkg masti / može i neka druga masnoća/
1 jaje
2 žličice Sode bikarbone Podravka
50 dkg Glatkog brašna Podravka
Krema:
20 dkg kristal šećera
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
25 dkg maslaca
3-4 žlice Glatkog brašna Podravka
0,5 l mlijeka
10 dkg krupno samljevenih badema
10 dkg krupno samljevenih Arancina
1 naranča /sok/ u kremu
1 naranča /sok/ za poškropiti kore
Čokoladna glazura:
15 dkg tamne čokolade za kuhanje
5 dkg maslaca
3 žlice mlijeka
Priprema
1.
Pjenasto smiksati jaje sa šećerom u manjem loncu.
2.
Dodavati med, mlijeko i mast, te staviti na laganu vatru da se otopi. Miješati dok smjesa ne dobije svijetlu smeđkastu boju.
3.
Odložiti da se ohladi.
4.
Prosijati brašno i sodu bikarbonu, te dodati u ohlađenu smjesu.
5.
Umijesiti tijesto i ostaviti 10- tak minuta da počiva.
6.
Tijesto podijeliti na tri dijela, te svaki dio razvaljati u tanku koru na pobrašnjenom masnom papiru.Ako se lijepi dodati malo brašna.
7.
Na obrnutoj strani lima, na masnom papiru ispeći tijesto oblikovano u koru veličine tepsije u koju ćemo kasnije posložiti kolač.
Peći pojedinačno 3 kore .
8.
Peći 5 minuta svaku koru dok ne porumeni, u pećnici predhodno ugrijanoj na 180 stupnjeva .
9.
Kore staviti da se ohlade. Ohlađene kore će se stvrdnuti. Kolač se inače reže slijedeći dan kada se kore smekšaju.
10.
U mlijeko dodati brašno i kuhati na laganoj vatri dok ne dobijemo gustu kremu. Ostaviti da se ohladi.
11.
Maslac i šećer pjenasto izmješati, te dodati u predhodnu ohlađenu smjesu.
12.
Dodati u kremu bademe izmljevene na krupno , Arancine također krupnije nasjeckane i sok od naranče.
13.
Sokom od naranče navlažiti kore, te namazati kremom, red po red.
14.
U lončiću na pari otopiti čokoladu, mlijeko i maslac.
Ohlađeno preliti po kolaču.
15.
Kolač ostaviti do sutra dan na hladnijem mjestu. Dovoljno ga je pokriti folijom i njie potrebno držati u frižideru.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar