Sastojci
2 jaja
100g bijelog secera
50g tamnog muscovado secera
1 vrecica vanilija secera
1 zlicica mjesavine zacina za medenjake
1 naranca naribana korica
150g maslaca sobne temperature
225g 'samodizajuceg' brasna (self-raising)
230g mincemeat
2 pune zlice marmelade od narance
50g suhih brusnica
50g grozdjica
100g nasjeckane usecerene narancine korice
Glazura:
225g secera u prahu
3 zlice soka od narance
Priprema
1.
Pecnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
Duguljasti cetvrtasti pleh namastite i oblozite papirom za pecenje tako da papir prelazi van bocnih stranica kalupa (to ce vam pomoci da peceni kolac lako izvadite iz kalupa).
2.
U posudu dodajte jaja, secere, koricu, zacine i omeksali maslac, te sve mikserom sjedinite.
Dodajte sve ostale sastojke i jos jednom mikserom promijesajte dok se smjesa ne ujednaci.
3.
Tijesto zlicom rasporedite u kalup, poravnajte povrsinu i stavite peci u zagrijanu pecnicu.
Pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva, odnosno dok povrsina ne postane zlatno smedja i cackalica, kada ubodete sredinu kolaca, izadje cista.
4.
Peceni kolac ostavite da se malo prohladi u kalupu, pa ga izvadite na resetku da se potpuno ohladi.
Hladan kolac prelijte glazurom.
Pricekajte dok se glazura ocijedi i premjestite kolac na pladanj za posluzivanje.
Dok je glazura jos meka mozete po vrhu ukrasiti naribanom narancinom koricom, sjeckanim arancinima ili secernim ukrasima.
Glazura:
1.
Iscijedite sok pola narance, te ga procijedite kroz fino cjedilo.
Prosijte secer u posudu.
Polako dodajte narancin sok, zlicu po zlicu. Nakon sto ste dodali jednu zlicu soka, dobro promijesajte i nastavite polako dodavati sok do zeljene gustine. Trebat ce vam oko tri zlice soka da dobijete glazuru gustoce kao gusti med.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar