Sastojci
potrebno je
2 lista oblatni
1 list rafaelo oblatni
za bijeli fil
300 g Šećera ( kristal)
2 dl vode
125 g putera
100 g bijele čokolade
125 g mlijeka u prahu
150 g kokosa
za tamni fil
300 g Šećera ( kristal)
2 dl vode
125 g putera
100 g tamne čokolade
125 g mlijeka u prahu
300 g mljevenog keksa
Priprema
1.
Filuje se 1 list rafaelo oblatne, udubljenja se filuju bijelim filom a druga strana tamnim.
2.
Za bijeli fil kuvati vodu i šećer 4-5 minuta dodati puter i kuvati dok de ne istopi. U vruće dodati mlijeko u prahu i mutiti da se zgusne, od prilike gustine jogurta, dodati bijelu čokoladu i miješati dok se ne istopi. Na kraju dodati kokos i izmiješati kašikom. Premazati udubljenja rafaelo oblatne.
Fil poravnati, ako se lijepi kašiku malo pokvasiti vodom.
3.
Preko fila staviti list oblatne, hrapavijom stranom do fila, pritisnuti težim predmetom i ostaviti dok se napravi tamni fil.
4.
Tamni fil pripremiti na isti način kao bijeli samo s tamnom čokoladom i keksom.
Uzeti nafilovane oblatne i postaviti ih da je rafaelo oblatna okrenuta prema gore pa premazati tamnim filom.
Poravnati i preko staviti drugi list oblatne. Pritisnuti težim predmetom i ostaviti na hladnom mjestu.
5.
sjeći stanglice
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar