Sastojci
za biskvit
6 kom bjelanaca
6 kašika šećera
6 kašika mljevenih oraha
4 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
za fil
3 dl mlijeka
6 kom žumanaca
5 kašika šećera
4 kašike brašna
100 g maslaca
150 g mliječne čokolade sa sitno mljevenim lješnjacima (milka noisette)
Priprema
1.
Bjelanca mutiti u čvrst snijeg uz postepeno dodavanje šećera tokom mućenja. Izmiješati orahe, brašno i prašak za pecivo pa sjediniti sa bjelancima najmanjom brzinom ili špatulum.
2.
Rernu zagrijati na 180 C pleh 30x35 cm obložiti pek-papirom i sipati smjesu. Peći da kora ostane svijetla, kad se malo odvoji od ivica kalupa pečena je. Izvaditi iz pleha zajedno sa papirom za pečenje i još toplu saviti u rolat.
3.
2 dl mlijeka i šećer staviti da prokuva. Brašno i žumanca izmiješati sa 1 dl mlijeka i sipati u mlijeko koje kuva uz neprekidno miješanje, kad se zgusne ostaviti da se ohladi.
4.
Čokoladu otopiti nad parom i ostaviti da se ohladi.
5.
Maslac dobro izraditi mikserom, dodati ohlađenu kremu i čokoladu, mutiti da se sastojci sjedine.
6.
Filovati ohlađen biskvit i saviti u rolat, može se ostaviti 2-3 kašike kreme za premazati rolat okolo, ili ga preliti otopljenom čokoladom ako smatrate da je nema dovoljno u filu..........Prijatnooo ....
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar