Sastojci 10 osoba
PODLOGA: 200 g mljevenog petit keksa, 50 g kokosa, 150 g maslaca ili margarina,100 g čokolade
KREMA: 250 g Mascarpone, 500 ml Vrhnje za šlag, 350 g Lino lada kokos, 5 Žumanjaka, 2 Vanilin šećer, 2 žlice Kokosa, 1 žlica šećera, 1 Želatina ako bude potrebe
UKRAŠAVANJE: Kokos i listići badema koji su malo tostirani
Priprema
1.
Postupak za podlogu:
Mljevene kekse i kokos dobro promiješati a zatim sjediniti s otopljenim maslacem i čokoladom. Tako pripremljenu smjesu rasporediti po kalupu za torte i dobro tapkati da se dobije dobra čvrsta podloga. Staviti malo u hladnjak da se stisne.
2.
Postupak za kremu:
Žumanjke miksati sa vanilin šećerom i 1 žlicom šećera da postanu pjenasti i kuhati ih na pari nekoliko minuta. Ostaviti sa strane da se malo ohlade.
Mascarpone ili neki drugi krem sir miksati sa lino ladom kokos da se sve lijepo poveže.
Posebno miksati vrhnje za šlag da nebude previše čvrsto, samo da poprimi određenu gustoću.
U mascarpone dodati žumanjke i kokos i sve dobro pomiješati. Zatim ručno dodati vrhnje za šlag i sve dobro promiješati. Ukoliko je smjesa previše rijetka, dodati želatinu koju ste prije pripremili prema uputama na vrećici.
Kremu potom preliti preko podloge koju smo stavili u kalup za torte i staviti u hladnjak na nekoliko sati a najbolje preko noći da se dobro stisne. Ukrasiti listićima badema i kokosom. Listiće badema malo tostirati.
Posluživanje
Poslužiti dobro ohlađeno i uživati u obom sočnom i laganom desertu
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar