Sastojci
250 grama brašna
50 grama šećera
1 žličica praška za pecivo
1 vrećica vanilin šećera
1 jaje
120 grama maslaca ili margarina
za nadjev
200 grama mljevenih oraha
1 vrećica vanilin šećera
malo ruma
sok od pola naranče
nasjeckani arancini umjesto naribane kore od naranče
50 grama šećera
za glazuru
70 grma šećera u prahu
1-2 žlice soka od naranče
Priprema
1.
Prosijte brašno sa praškom za pecivo. U sredinu napravite udubljenje u koje stavite šećer, vaniliju, jaje i umijesite gustu masu. Dodajte maslac izrezan na komadiće i mijesite sve dok ne dobijete glatko tijesto. Ako vam se tijesto lijepi ostavite ga na hladnom neko vrijeme, dok vi ne napravite nadjev.
2.
Za nadjev pomiješajte samljevene orahe sa šećerom, po želji rumom, usitnjenim arancinima od naranče umjesto naribane kore naranče i s toliko soka od naranče da dobijete mazivu masu od oraha. Ja sam stavila otprilike soka od pola naranče.
3.
Tijesto podijelite na dva dijela. Tepsija je negdje 30 puta 25 cm. Jednim dijelom prekrijte lim ( ili kao ja koristite papir za pečenje ), premažite ga nadjevom, pokrijte drugom polovinom tijesta, pritisnite rubove i izbockajte vilicom.
4.
Pecite kolač na temperaturi od 180 stupnjeva oko 30 minuta ili ovisno o vašoj pećnici. Provjerite pri kraju.
5.
Za glazuru pomiješajte štaub šećer s toliko soka od naranče da dobijete gustu smjesu. Ja sam stavila nešto malo više od 2 žlice soka. Pečeno tijesto još toplo premažite glazurom. Režite na ploške.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar