loading...

Zdrava čorbica od šargarepe i đumbira - prehlada me dobro stegla i da vam kažem, pomaže!

 Sastojci 4 osobe

    2 kašike maslinovog ulja
    oko 500 g očišćene i na kocke isečene šargarepe
    1 mala glavica sitno iseckanog crnog luka
    1 puna kašika sitno iseckanog đumbira
    4 do 5 čena sitno iseckanog belog luka
    750 ml supe od povrća
    500 ml vode
    po ukusu so i biber, pola kašičice suvog začina
    1 ljuta papričica ili tucana ljuta paprika
    1 do 2 kašike limunovog soka
    50 ml pavlake za kuvanje

    za serviranje:
    peršun, gusti jogurt


 Priprema

    1.

    U veću šerpu sipati maslinovo ulje i zagrejati.

    Dok se ulje greje, iseckati sitno crni luk, pasirati beli luk, iseckati ili izrendati đumbir i očistiti šargarepu i iseći je kockice, sve to dodati na toplo ulje, smanjiti temperaturu i dinstati na nižoj tempetraturi oko 5 do 6 minuta ili dok vam šargarepa ne omekša. Povremeno promešajte jer povrće ne sme da porumeni / izgori.
    2.

    Sipati supu od povrća i vodu ( ja sam sipala manje, pa sam na kraju dodavala još, onoliko koliko sam htela da mi čorba bude gusta / retka, smanjiti temperaturu na tiho, posoliti, pobiberiti i dodati suvi šačin i kuvati još oko 20 do 25 minuta ili dok vam šargarepa ne bude potpuno meka.
    3.

    Skloniti sa ringle i sve samleti štapnim mikserom ili sipati po manje u blender, dok ne dobijete gustu i glatku masu, po želji, ako hoćete možete ostaviti komadiće šargarepe, ja nisam.

    Pošto ja volim da je ljutkasto, ja sam stavila jedan mali feferon na početku sa šargarepom i dinstala zajedno,vi kako hoćete.
    4.

    Vratiti glatku čorbu u šerpu, sipati, ako volite da vam je još ređa čorba preostalu  tečnost, pustiti da ponovo proključa i skloniti sa ringle.

    Sipati pavlaku u čorbu i samo izmešati i vratiti da se samo čorba zagreje,skloniti i dodati limunov sok.


    5.

    Sipati iz čega ćete poslužiti, posuti seckanim peršunom, dodati kašiku gustog jogurta i posuti sa malo tučene ljute paprike, ako dajete deci,izostavite papriku.

    Poslužiti  toplo.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar