loading...

Piletina u umaku od cijelog zrna češnjaka - savršena, veoma ukusna!

 Sastojci 3 osobe

    500 g pilećeg šnicela
    20 režnjeva češnjaka ili 50 g
    50 ml bijelog vina
    100 ml vode
    1/2 kokošje kocke
    sol
    1/4 žličice papra


    1/4 žličice sušene majčine dušice
    1/4 žličice sušenog ružmarina
    1/2 žličice crvene mljevene paprike
    1 žlica sitno rezanog peršina
    20 g (pola kesice) ribanog parmezana
    200 ml vrhnja za kuhanje
    maslinovo ulje

 Priprema

    1.

    Pileća prsa narezati na tanje šnicele i blago posoliti.

    Koristiti češnjak manjeg zrna. Veliko zrno prerezati popola po dužini. Ja sam izvagala 50 g češnjaka, može se staviti i više, češnjak u umaku je slatkast pod uvjetom da ne izgori.
    2.

    U široj tavi na malo maslinovog ulja popržiti pileće šnicele s obje strane da dobiju rumenu boju. Šnicele staviti na jaku vatru pa je odmah smanjiti na srednje jaku kako meso ne bi prigorilo jer bi umak bio gorkast. Ispržiti ih do kraja, ne smiju biti ružićasti kroz sredinu, izvaditi na tanjur i poklopiti.
    3.

    Na ulju od mesa na laganoj vatri pržiti cijela zrna češnjaka dok ne dobiju malo boje.

    Podliti bijelim vinom i pustiti da alkohol ishlapi i vino se malo reducira.

    Uliti vodu, dodati kokošju kocku, sušeni timijan i ružmarin, crvenu mljevenu papriku i kad umak prokuha vratiti meso.

    Poklopiti i na laganoj vatri kuhati otprilike 10 minuta.


    4.

    Nakon toga dodati papar, sitno rezan peršin, ribani parmezan i vrhnje za kuhanje. Po potrebi dosoliti.

    Sve skupa prokuhati 1 minutu.

    Napomena: Umjesto šnicela, mogu se koristiti bataci ili karabataci., samo se u tom slučaju meso duže prži.
    5.

    Poslužiti uz kuhane njoke, pastu, pire krumpir...i puno zelene salate.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar