loading...

Vojvođanska gibanica sa sirom - mmmm predivna je!

 Sastojci 6 osoba

    1 pakovanje gotovih kora za pitu
    500g sitnog sira
    100 ml mleka
    100 ml kisele vode
    100 ml jogurta
    100g kisele pavlake
    4 jaja
    malo soli
    1 prašak za pecivo
    3 kašike ulja

    Za premazivanje kora
    malo susama
    malo ulja



 Priprema

    1.

    Sve sastojke osim susama pomešajte u jednu posudu.
    2.

    U jednu malu šoljicu sipajte malo ulja koje ćete koristiti da premažete svaku koru pre stavljanja fila.
    3.

    U duboku tepsiju ređajte : jednu koru, malo ulja (jedna mala kašikica), fil (jedna kutlača) dok vam ne nestane kora. Poslednju koru takođe premažite sa malo fila da bi dobila prelepu boju i pospite sa susamom.
    4.

    Stavite u predhodno zagrejanu rernu na 200 C i pecite 30 min. Ukoliko više volite rešiju gibanicu, pecite na 220 C takođe 30 minuta.
    5.

    Kada je gibanica gotova, prekrijte je krpom i ostavite bar desetak minuta da se ohladi i onda isecite na kocke.



Posluživanje

Gibanicu možete služiti toplu ili hladnu, podjednako je lepa. Servirajte je uz šolju jogurta ili kiselog mleka. Prijatno !

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar