1 pakovanje gotovih kora za pitu
500g sitnog sira
100 ml mleka
100 ml kisele vode
100 ml jogurta
100g kisele pavlake
4 jaja
malo soli
1 prašak za pecivo
3 kašike ulja
Za premazivanje kora
malo susama
malo ulja
Priprema
1.
Sve sastojke osim susama pomešajte u jednu posudu.
2.
U jednu malu šoljicu sipajte malo ulja koje ćete koristiti da premažete svaku koru pre stavljanja fila.
3.
U duboku tepsiju ređajte : jednu koru, malo ulja (jedna mala kašikica), fil (jedna kutlača) dok vam ne nestane kora. Poslednju koru takođe premažite sa malo fila da bi dobila prelepu boju i pospite sa susamom.
4.
Stavite u predhodno zagrejanu rernu na 200 C i pecite 30 min. Ukoliko više volite rešiju gibanicu, pecite na 220 C takođe 30 minuta.
5.
Kada je gibanica gotova, prekrijte je krpom i ostavite bar desetak minuta da se ohladi i onda isecite na kocke.
Posluživanje
Gibanicu možete služiti toplu ili hladnu, podjednako je lepa. Servirajte je uz šolju jogurta ili kiselog mleka. Prijatno !
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar