loading...

Kolač s okusom sira, lagan, kremast, njeznih boja, odličan

 Sastojci

    TIJESTO:
    15 dkg Glatkog brašna Podravka
    10 dkg margarina /maslaca
    10 dkg Šećera ( kristal)
    7,5 dkg mljevenih oraha
    1 Vanilin šećer Dolcela
    1 žumanjak

    NADJEV:
    3 čaše tekućeg jogurta
    15 dkg Šećera ( kristal)
    3 vrečice šlaga u prahu
    3 dl mlijeka
    6 listova želatine

    PRELJEV:
    3 žlica marmelade od marelica
    1 Vanilin šećer Dolcela
    2 dl soka od naranče
    1 vrečica Preljeva za torte Dolcela


 Priprema

    1.

    TIJESTO:

    Pomiješajte maslac i šećer, dodajte orahe, žumanjak, vanilin šečer i brašno. Sve dobro izmješajte i pecite u limu s visokim rubom na 170 stupnjeva oko 20 min.

    Ohladite.
    2.

    NADJEV:

    Izradite šlag u prahu sa 3 dl mlijeka, dodajte jogurt pomiješan sa šećerom. Želatinu namočite u hladnoj vodi 10-ak minuta,ocijedite i otopite  na laganoj vatri u 1 dl vode, dodajte u gornju smjesu i sve dobro izmješajte. Nanesite na ohlađeni biskvit.
    3.

    PRELJEV:

    Izmješajte vrećicu preljeva  za torte s vanilin šečerom i umiješajte 0,5 dl vode te ulijte  sok od naranče i marmeladu. Stavite na vatru da provrije. Ravnomjerno prelijte po nadjevu.
    4.

    Recept iz kuharice



Posluživanje

Ohladite, narežite i uživajte!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar