TIJESTO:
15 dkg Glatkog brašna Podravka
10 dkg margarina /maslaca
10 dkg Šećera ( kristal)
7,5 dkg mljevenih oraha
1 Vanilin šećer Dolcela
1 žumanjak
NADJEV:
3 čaše tekućeg jogurta
15 dkg Šećera ( kristal)
3 vrečice šlaga u prahu
3 dl mlijeka
6 listova želatine
PRELJEV:
3 žlica marmelade od marelica
1 Vanilin šećer Dolcela
2 dl soka od naranče
1 vrečica Preljeva za torte Dolcela
Priprema
1.
TIJESTO:
Pomiješajte maslac i šećer, dodajte orahe, žumanjak, vanilin šečer i brašno. Sve dobro izmješajte i pecite u limu s visokim rubom na 170 stupnjeva oko 20 min.
Ohladite.
2.
NADJEV:
Izradite šlag u prahu sa 3 dl mlijeka, dodajte jogurt pomiješan sa šećerom. Želatinu namočite u hladnoj vodi 10-ak minuta,ocijedite i otopite na laganoj vatri u 1 dl vode, dodajte u gornju smjesu i sve dobro izmješajte. Nanesite na ohlađeni biskvit.
3.
PRELJEV:
Izmješajte vrećicu preljeva za torte s vanilin šečerom i umiješajte 0,5 dl vode te ulijte sok od naranče i marmeladu. Stavite na vatru da provrije. Ravnomjerno prelijte po nadjevu.
4.
Recept iz kuharice
Posluživanje
Ohladite, narežite i uživajte!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar