TIJESTO:
850 gr glatkog brašna (tip 550)
1 žlica šećera
1 žlica soli
1/2 žličice mljevenog crnog papra Podravka
malo sušenog bosiljka (i ne morate)
1 kocka svježeg kvasca
1/2 l tople vode
NADJEV:
800 gr pelata
400 gr luka
3 češnja češnjaka
6 žlica maslinovog ulja
3 žlice suncokretovog ulja
100 gr inćuna
po želji origano i bosiljak
2 žlice svježe sjeckanog peršina
+
maslinovo ulje za premazivanje
Priprema
1.
Brašno posolit, promiješati, dodati šećer, izmrvljeni kvasac, papar, sušeni bosiljak i toplu vodu, umijesiti glatko tijesto. Staviti u zdjelu, prekriti krpom, staviti na toplo mjesti i ostaviti 30 minuta da raste. Nakosati luk, popržiti na suncokretovom ulju, dodati i češnjak, malo posoliti, kada sse zacakli dodati pelate, bosiljak i origano, maslinovo ulje i pirjati 15 minuta - začiniti paprom, soli i šećerom po želji. Usitniti štapnim mikserom (vi i ne morate, ja tako radim jer moj muž tako voli), umiješati svježe nasjeckani peršin.
2.
Tijesto podijeliti na 2 dijela i premijesiti. Lim za pečenje podmazati uljem. 1 dio tijesta razvaljati i staviti u lim za pečenje,staviti pola nadjeva, poslagati inćune, pa dodati ostatak nadjeva.
3.
Drugi dio tijest arazvaljati i staviti na nadjev. Rubove spojiti prstima. Malo izbockati vilicom tijesto i premazati maslinovim uljem. Peći oko 40 minuta na 180 stupnjeva.
Možete peći i pod pekom.
U slast. :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar