Za nadjev:
80 g riže
3 žlice sojinih ljuskica
400 g mljevene piletine
120 g mrkva
1 žlica Vegete Natur
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
3 male glavice luka
10 srednjih paprika (zelena ili crvena mesnata)
3 žlice maslinova ulja
nekoliko Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
Vegeta Maestro lovor
2 češnja češnjaka
Za umak od rajčice:
500 ml Passate Podravka
200 ml vode
1 žličica Vegete Natur
malo Vegeta Maestro bosiljka
malo Vegeta Maestro origana
Za posipavanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema
1.
Rižu skuhajte do pola u posoljenoj vodi. Ocijedite je i ohladite.
2.
Sojine ljuskice namočite u hladnoj vodi oko 5 minuta da nabubre.
3.
Mljevenom mesu dodajte ocijeđenu rižu i sojine ljuskice, naribanu mrkvu, Vegetu Natur, crvenu mljevenu papriku, sol, papar i 1/3 nasjeckanog luka. Sve dobro promiješajte.
4.
Paprike očistite i napunite pripremljenom smjesom.
5.
U posudu za pečenje na dno stavite ulje, preostali nasjeckani luk i posložite napunjene paprike. Između paprika stavite nekoliko zrna papra, lovorov list i češnjak.
6.
Passatu pomiješajte s vodom, dodajte Vegetu Natur, bosiljak i origano. Sve zajedno dobro promiješajte i prelijte preko paprika.
7.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 50 minuta.
Posluživanje
Pečene paprike pospite nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.
Savjet
Paprike tijekom pečenja okrenite, a možete dodati i plošku slanine ili suhog mesa.
Napomena
U ovom jelu ćete uživati. :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar