loading...

Ovi jednostavni ustipci ili polpetice mogu biti lagan letnji rucak, vecera, uzina ili predjelo.

 Sastojci

    1 casa = 250 ml.
    2 case narendanih zucchini
    1/2 kasikice soli
    1 casa vode
    1/2 case quinoe
    1 jaje
    1/2 kasikice suvog oregana
    3 cena belog luka


    1 casa rendanog parmezana
    1/2 case hlebne mrvice
    bibera i soli
    3 kasike maslinovog ulja za przenje

 Priprema

    Narendajte zucchini i posolite sa pola kasikice soli i ostavite da odstoje oko 10 minuta. Ocedite ih od vode i stavite u duboku posudu.

    Sitno iseckajte beli luk i dodajte zicchinima.
    1.

    U medjuvremenu pripremite quinou. Dobro je operite ispod mlaz hladne vode i stavite da se kuha oko 15 minuta ili dok sva voda iskuha.
    2.

    Ohladenu quinou dodajte u posudu sa zucchinima i belog luka. Dodajte narendani parmezan, oregano, jaje i hlebne mrvice.Posolite i pobiberite po vasem ukusu.

    Od dobivene smese oblikujte male ustipke-polpetice. Przite ih u zagrejanom tiganju dok lepo porumene sa obe strane.


Posluživanje

Posluzite sa jogurtom, kiselom pavlakom, soja sosom ...sto vam je po volji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar