1 casa = 250 ml.
2 case narendanih zucchini
1/2 kasikice soli
1 casa vode
1/2 case quinoe
1 jaje
1/2 kasikice suvog oregana
3 cena belog luka
1 casa rendanog parmezana
1/2 case hlebne mrvice
bibera i soli
3 kasike maslinovog ulja za przenje
Priprema
Narendajte zucchini i posolite sa pola kasikice soli i ostavite da odstoje oko 10 minuta. Ocedite ih od vode i stavite u duboku posudu.
Sitno iseckajte beli luk i dodajte zicchinima.
1.
U medjuvremenu pripremite quinou. Dobro je operite ispod mlaz hladne vode i stavite da se kuha oko 15 minuta ili dok sva voda iskuha.
2.
Ohladenu quinou dodajte u posudu sa zucchinima i belog luka. Dodajte narendani parmezan, oregano, jaje i hlebne mrvice.Posolite i pobiberite po vasem ukusu.
Od dobivene smese oblikujte male ustipke-polpetice. Przite ih u zagrejanom tiganju dok lepo porumene sa obe strane.
Posluživanje
Posluzite sa jogurtom, kiselom pavlakom, soja sosom ...sto vam je po volji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar