loading...

Brza i jednostavna čokoladna torta bez pečenja.

 Sastojci

    PODLOGA
    200g keksi petit
    100g čokolade crne za kuhanje
    100g putera/maslaca

    KREMA
    200g Slatkog vrhnja Dolcela
    200g čokolade crne za kuhanje
    1/2 šalice jake crne kave


    GANACHE KREMA
    200g čokolade crne za kuhanje
    200g Slatkog vrhnja Dolcela

 Priprema

    PODLOGA
    1.

    Petit kekse i čokoladu zajedno samljemo i u smjesu stavimo otopljeni maslac te sve zajedno pomješamo. Tepsiju malo nauljimo te potisnemo smjesu u kalup.
    Stavimo u frižider...

    KREMA
    1.

    Čokoladu za kuhanje otopimo u mikrovalnoj. Slatko vrhnje  i crnu kavu izmiksamo dok ne bude čvrsta smjesa te postepeno dodajemo otopljenu čokoladu polako mješajući. Izvadimo podlogu iz frižidera te stavimo kremu i vratimo u frižider dok se krema ne stisne.

   


    GANACHE KREMA
    1.

    Slatko vrhnje zagrijemo do vrenja te prelijemo po izlomljenoj čokoladi i mješamo dok se čokolada ne rastopi. Prelijemo po kremi, vratimo u frižider i pričekamo da se čokolada stisne (kojih pola sata).

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar