Sastojci
PODLOGA
200g keksi petit
100g čokolade crne za kuhanje
100g putera/maslaca
KREMA
200g Slatkog vrhnja Dolcela
200g čokolade crne za kuhanje
1/2 šalice jake crne kave
GANACHE KREMA
200g čokolade crne za kuhanje
200g Slatkog vrhnja Dolcela
Priprema
PODLOGA
1.
Petit kekse i čokoladu zajedno samljemo i u smjesu stavimo otopljeni maslac te sve zajedno pomješamo. Tepsiju malo nauljimo te potisnemo smjesu u kalup.
Stavimo u frižider...
KREMA
1.
Čokoladu za kuhanje otopimo u mikrovalnoj. Slatko vrhnje i crnu kavu izmiksamo dok ne bude čvrsta smjesa te postepeno dodajemo otopljenu čokoladu polako mješajući. Izvadimo podlogu iz frižidera te stavimo kremu i vratimo u frižider dok se krema ne stisne.
GANACHE KREMA
1.
Slatko vrhnje zagrijemo do vrenja te prelijemo po izlomljenoj čokoladi i mješamo dok se čokolada ne rastopi. Prelijemo po kremi, vratimo u frižider i pričekamo da se čokolada stisne (kojih pola sata).
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar