loading...

Sočne orah kocke - jednostavne, a veoma ukusne!

 Sastojci

    Biskvit (kalup 24)
    2 jaja
    80 g šećera
    30 g Kakaa u prahu Dolcela
    150 ml ulja
    150 ml mlijeka
    60 g mljevenih oraha
    150 g glatkog brašna
    1 žličica praška za pecivo
    naribana korica naranče
    5 ml vanilin ext.
    60 g ribane tamne čokolade

    Fil
    izmrvljena kora biskvita
    30 ml ruma
    50 g tamne čokolade
    20 g maslaca
    100 ml vruće vode
    150 g đema od jagode
    50 g mljevenih oraha
    naribana korica naranče

    Čokoladna glazura
    70 g tamne čokolade
    50 g mliječne čokolade
    150 ml vrhnja za šlag


 Priprema

    1.

    Za biskvit odvojite žumanjke od bjelanjaka.

    Bjelanjke istucite sa 50 g šećera u čvrst snijeg.

    Žumanjcima dodajte preostalih 30 g šećera i istucite dok ne udvostruče volumen.

    Dodajte polako ulje,mlijeko,arome,koricu naranče.

    Povežite mikserom.

    Dodajte prosijano,brašno,prašak za pecivo,kakao.

    Povežite mikserom i na kraju dodajte mljevene orahe i ribanu čokoladu.

    Spojite špatulom ,pa umiješajte snijeg od bjelanjaka ručno.

    Pecite na 180C-25 min ili na 170C-35 min.

    Provjerite čačkalicom.

    Ohladite pečeni biskvit i prerežite na pola.

    Prvu koru stavite na pladanj za serviranje i malo navlažite sa vodom i rumom cca 50 ml vode i 1 žlica ruma.Više navlažite rubove.
    2.

    Za fil izmrvite drugu koru biskvita.

    Na laganu vatru stavite maslac i čokoladu i miješaljte dok se maslac i čokolada ne otopi.

    Ulijte vruće na izmrvljeni biskvit,dodajte vruću vodu đem,rum,orahe i koricu naranče pa povežite (najbolje vilicom )sve sastojke.

    Mora vam biti više kremasta smjesa,ako je gusto stavite još malo vode ili soka naranče.

   
    3.

    Premažite fil preko biskvita.

    Preporučam slaganje u obruču da možete ljepo namazati fil.

    Staviti na hlađenje da se malo fil stegne.

    4.

    Na ohlađeni fil izlijte čokoladnu glazuru.

    Za glazuru topite čokoladu u vrhnju za šlag na laganoj vatri.

    Dekorirati po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar