biskvit: 100g šećera+1 vanilija burbon šećer
100 g glatkog brašna + 50 g oštrog brašna
2 žličice praška za pecivo+ prstohvat soli
1 jaje L veličine
100 ml ulja
50 g kakaa u prahu+1 žličica mljevene kave
1 žličica arome vanilija
100 ml mlijeka
100 ml kipuće vode
muss krema: 100 g tamne čokolade
150 ml vrhnja za šlag meggle
za premaz: 3-4 žlice đema od brusnice
za ukrašavanje 150 ml vrhnja za šlag meggle
Priprema
1.
Za biskvit u jednu zdjelu pomiješate sve suhe sastojke u drugu mokre osim kipuće vode koju dodajete na kraju.
Suhe sastojke lagano pomiješajte da se razbiju grudice od kakaa.
Mokre sastojke samo umutite pjenjačom da se spoje pa ulijte u suhe sastojke i miješajte prvo na najmanjoj brzini a zatim povećajte brzinu.
Na kraju ulijte kipuću vodu miksajući na najmanjoj brzini.
Ulijte u namašćen kalup,ja stranice nisam mastila i pecite na 170-180C ,20-25 min,ovisi o vašoj pećnici.
Ja sam pekla na 170C- 25 min.
Kalup je veličine 24 cm okrugli,a vi možete staviti u manji četvrtasti kalup.
Biskvit malo namočite sa mješavinom ruma i vode.
Premažite đemom od brusnice ili okusa po želji.
Stavite malo deblji sloj i stavite kolač u hladnjak dok ne napravite kremu.
2.
Za muss kremu na malo maslaca ili na pari rastopite kvalitetnu tamnu čokoladu sa bar 50% kakaa.
Istucite šlag,pa na pola tučenja smanjite brzinu i polako ulijevate mlaku čokoladu.
Kremu premažete preko đema.
3.
Na kraju istucite šlag i ukrastite kolač.
Ja sam šlag nanosila slastičarskom špricom u obliku ružica i posipala kakaom u prahu.
Posluživanje
Ohlađeno rezati na kocke ili štanglice i poslužiti.
izvor : coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar