loading...

Brzi čokoladni kolačlć....brownies biskvit,čokoladna muss kema,đem od brusnica,šlag.

 Sastojci

    biskvit: 100g šećera+1 vanilija burbon šećer
    100 g glatkog brašna + 50 g oštrog brašna
    2 žličice praška za pecivo+ prstohvat soli
    1 jaje L veličine
    100 ml ulja
    50 g kakaa u prahu+1 žličica mljevene kave
    1 žličica arome vanilija
    100 ml mlijeka
    100 ml kipuće vode
    muss krema: 100 g tamne čokolade
    150 ml vrhnja za šlag meggle
    za premaz: 3-4 žlice đema od brusnice
    za ukrašavanje 150 ml vrhnja za šlag meggle


Priprema

    1.

    Za biskvit u jednu zdjelu pomiješate sve suhe sastojke u drugu mokre osim kipuće vode koju dodajete na kraju.

    Suhe sastojke lagano pomiješajte da se razbiju grudice od kakaa.

    Mokre sastojke samo umutite pjenjačom da se spoje pa ulijte u suhe sastojke i miješajte prvo na najmanjoj brzini a zatim povećajte brzinu.

    Na kraju ulijte kipuću vodu miksajući na najmanjoj brzini.

    Ulijte u namašćen kalup,ja stranice nisam mastila i pecite na 170-180C ,20-25 min,ovisi o vašoj pećnici.

    Ja sam pekla na 170C- 25 min.

    Kalup je veličine 24 cm okrugli,a vi možete staviti u manji četvrtasti kalup.

    Biskvit malo namočite sa mješavinom ruma i vode.

    Premažite đemom od brusnice ili okusa po želji.

    Stavite malo deblji sloj i stavite kolač u hladnjak dok ne napravite kremu.
    2.

    Za muss kremu na malo maslaca ili na pari rastopite kvalitetnu tamnu čokoladu sa bar 50% kakaa.

    Istucite šlag,pa na pola tučenja smanjite brzinu i polako ulijevate mlaku čokoladu.

    Kremu premažete preko đema.
    3.

    Na kraju istucite šlag i ukrastite kolač.

    Ja sam šlag nanosila slastičarskom špricom u obliku ružica i posipala kakaom u prahu.

Posluživanje

Ohlađeno rezati na kocke ili štanglice i poslužiti.




Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar