500 g pileća prsa
200 g svježih šampinjona
1 buketić brokule
100 g sira - tilzit, edamer i slično
0,5 l vrhnja za kuhanje
6-8 kukuruznih tortilja
maslinovo ulje, sol, češnjak u prahu
vegeta, šareni papar, muškatni oraščić i timijan
malo mozarelle
Priprema
1.
Piletinu narezati na kockice, posoliti i posuti sušenim češnjakom.
Prodinstati na maslinovom ulju.
2.
U isto vrijeme brokulu narezati na manje komade (samo cvjetovi, korijen obično stavim sa strane i iskoristim za juhu). Blanširati u slanoj vodi dok ne omekša. Paziti da se ne raskuha, da ne otpadnu zeleni cvjetići.
3.
Piletinu izvaditi sa strane i u tom ulju prodinstati gljive.
Umiješati piletinu nazad i dodati malo vegete, peršin, šareni papar, muškat i timijan.
Procijediti brokulu i dodati u meso.
Naribati dio sira i umiješati da se otopi.
4.
Preliti s malo vrhnja za kuhanje - skoro pola tetrapaka, ali ovisi o željenoj gustoći. Umak ne smije biti previše tekući kako bi se lakše napunile tortilje.
Miješati da se sve lijepo sjedini i malo zgusne.
5.
Tortilje napuniti i smotati, poslagati u malo nauljenu tepsiju.
Ostatak vrhnja zagrijati u lončić i dodati ostatak naribanog sira. Kad se otopi, preliti preko tortilja.
Na svaku tortilju naribati malo mozarelle.
6.
Zapeći na 200 C oko 20 minuta, odnosno dok malo ne porumeni.
Posluživanje
Dobar tek!!!
Ovaj umak je i sam ukusan i može se poslužiti uz njoke ili rižu, bez pečenja.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar