Sastojci 6 osoba
1 jaje
20gr svjezi kvasac
80ml tekućeg jogurta
120ml toplog mlijeka
3s.k ujle
1m.k sećera ( kristal)
1 m.k soli
oko 400 gr bjelo brasno
oko 50 gr maslaca
susam i jaje za odozgo
Priprema
1.
U toplo mljeko stavimo kvasac, secer, malo brasna, promesamo I stavimo sa strane da nadoge.
Onda u jednoj vanglici sjedinimo aktivirani kvasac, jogurt, so, ulje, jaje,pa zatim lagano dodajemo I brasno.
Zamesimo neljeplivo testo.
Pokrije mo ga cistom kuhinjskom krpom I ostavimo da udvostruci volumen,
Nadoslo tjesto podelimo na 4 loptice.
Svaku razvijemo u malu koricu.
Tri premazemo ih puterom I regamo jedno vrz drugo.
Znaci ona cetvrta ne mazemo puterom.
Od svih 4 korice, razvucemo jednu vecu koru.
Onda ostrim nozem secemo na kvadrate.
Kockice onako bacamo samo u tavicu br 24, koja kako nije bitno.
Premazemo je jajetom, posipamo susam I ostavimo na toplo oko 20-25 min.
Pecemo u zagrijanu rernu na 200 s, oko 25 minuta.
Serviramo toplu.
Nek vam je slatko
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar