Sastojci
potrebno je
8 kom pilećih karabataka ili bataka
2-3 kašike ulja
2 glavice crvenog luka
3 kom mrkve
1/2 stabljike praziluka
200 g paradajza iz konzerve ili svježeg
4 dl pilećeg temeljca
2 kašičice senfa
1 kašičica origana
po potrebi so, biber vegeta
Priprema
1.
Ulje zagrijati pa dodati meso i pržiti sa obadvije strane da blago porumeni.
Meso izvaditi na tanjir.
2.
U istoj masnoći dinstati luk isječen na trakice, dodati mrkvu isječenu na kolutove i praziluk pa dinstati oko 5 minuta.
Dodati senf, origano, so, biber i vegetu pa izmiješati, dodati paradajz isječen na kockice i oguljen ako je svjež i na kraju dodati piletinu.
Sipati i pileći temeljac i ostaviti da kuva 60 minuta.
3.
Gotovo jelo poslužiti uz pire krompir, kuvanu rižu ili neki prilog po želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar