loading...

Razljevuša - bez razvijanja i ostalih zavrzlama koje idu uz to!

 Sastojci

    TIJESTO
    2 jaja
    3 dl mlijeka
    1 dl ulja
    20 g kvasca
    1 kašičica šećera


    2 kašičice soli
    oko 500 g brašna
    i još
    po potrebi mekog sira ili kisele pavlake
    1 jaje
    malo soli
    malo mlijeka
    1 dl ulja

 Priprema

    Kvasac i šećer rastopiti u mlakom mlijeku. Jaja umutiti, sipati so, ulje, nadošli kvasac i dobro izmješati. Postepeno dodavati brašno i mlijeko. Umijesiti tijesto koje ne smije biti tvrdo, a ni previše rijetko (tako da se može osijecati kašikom). Tijesto ostaviti da nadolazi i premijesiti ga 2-3 puta. U sir ili kiselu pavlaku sipati jedno jaje, so i malo mlijeka, tako da se napravi kašasta smijesa. U drugu posudicu sipati 1 dl ulj.


Kašiku umakati u ulje, uzimati tijesto, tako da se napravi loptica kao za uštipke, uvaljati u smijesu od sira i redati u pleh premazan uljem. Ponavljati dok se ne utroši sve tijesto. Ostaviti da nadođe u plehu. Peći na umjerenoj temperaturi. Može se ostaviti malo smijese od sira i pred kraj pečenja premazati i još malo zapeći.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar