Sastojci
Tijesto:
6 jaja,
6 zlica secera,
4 zlice ulja,
2 dcl mlijeka,
8 zlica brasna,
1 prasak za pecivo Dolcela
Krema:
1.5 l mlijeka
15 zlica secera,
6 pudinga od vanilije,
200 g maslaca,
200 g Jadro keksa.
Ganache:
300ml vrhnja za slag
250 g cokolade za kuhanje
Priprema
1.
TIJESTO:
Bjelanjke izlupati u cvrst snijeg, dodati secer, izmijesati, postupno dodavati ostale sastojke. Peci u plehu 25x35 cm na 180° oko 25min. Hladan biskvit prerezati vodoravno da dobijete dvije kore.
2.
KREMA:
Od 1.5 l mlijeka odvojiti malo za izmijesati puding i secer, ostatak zakuhati. Izliti smjesu u vrelo mlijeko i mijesati dok se ne zgusne. Prohladiti, u mlako dodati maslac i ohladiti. U hladno dodati samljeveni Jadro keks.
3.
GANACHE: Vrhnje za slag ugrinati do vrenja, ali ne smije prokuhati, dodati cokoladu i mijesati dok se ne dobije kompaktna smjesa.
Prvi biskvit natopiti mlijekom, staviti polovinu kreme, politi ganache, druga kora, druga polovina kreme i na vrh slag. Posuti mljevenim Jadro keksom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar