Sastojci
BISKVIT
6 bjelanjaka
15 dkg šećera
6 žumanjaka
sok od 1 limuna (korica)
10 dkg brašna
FIL
1/2 litre mlijeka
15 dkg šećera
5 vanili šećer
5 žlica oštrog brašna
25 dkg putra
Priprema
1.
Miksati bijelanjke sa šećerom te dodati žumanjke. Lagano umiješati sok i koricu limuna te brašno. Peći u kalupu promjera 24cm na 180* C oko 20 min. Kada je biskvit pećen (to provjerite čačkalicom), ostaviti u kalupu da se ohladi.
2.
Mlijeko, šećer, vanili šećer i brašno skuhati. Ohladiti. Zatim dodati putar i dobro izmiksati.
3.
Biskvit prerezati na tri dijela te svaki dio premazati kremom. Cijelu tortu omazati kremom i ukrasiti po želji.
Autorica: https://www.coolinarika.com/klub/Bongilica/
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar