Sastojci
5 jaja (bjeljanjci)
150 g šećera
pola žlice jabučnog octa
KREMA:
300 ml mlijeka
pola vrećice pudinga od vanilije
3 žlice šećera
1 žlica oštrog brašna
žumanjci po želji
I JOŠ:
400 ml slatkog vrhnja
Priprema
1.
Ja uvijek prvo skuham kremu da se dobro ohladi do filovanja.
Razmutiti puding, šećer i brašno s malo mlijeka. Preostalo mlijeko zavriti i ukuhati masu. Miješajući kuhati par minuta.
Ostaviti na hlađenju uz povremeno miješanje (da se ne uhvati kožica).
Žumanjke staviti po želji. Ja rijetko koristim žemanjke u kremama, pogotovo kad je to veći broj žumanjaka.
2.
Miksati bjeljanjke. Kada su napola izmiksani dodati šećer i dalje miksati. Dodati i jabučni ocat. Isprobati između palca i kažiprsta i ako se više ne osjete zrnca šećera snijeg je gotov.
Na papir za pećenje nacrtati 3 kruga promjera oko 18 - 20 cm. (koristila sam poklopac od posude)
Papir okrenuti s nacrtanom stranom prema dolje i staviti na lim za pećenje. Na sredinu kapnuti par kapi ulja i razmazati po papiru, po mom iskustvu na taj način papir se s pećene kore odvaja bez problema i bez lomljenja kore. Kapnuti i kap ili dvije na lim i na to staviti papir da se ne kliže po podlozi i lakše razmaže snijeg.
Snijeg podijeliti na 3 dijela i svaki dio premazati na nacrtane krugove. Peći na oko 150/ 40 - 50 minuta.
Ja sam snijeg izvagala i podijelila na 3 jednaka dijela.
3.
Izmiksati 50 ml slatkog vrhnja u šlag. Izmiksati ohlađenu kremu (da se razbiju grudvice prije spajanja sa šlagom). Dodati šlag i sve skupa spojiti u glatku kremu.
4.
Na prikladnu tacnu staviti beze koru, premazati s pola kreme, poslagati voće po želji.
Izmiksati slatko vrhnje, trećinom premazati voće.
Gore staviti drugu beze koru, preostalu kremu i voće te dio šlaga.
Na vrh staviti i treću beze koru i šlag.
Ukrasti sa šlagom cijelu tortu (po želji) , a i ne mora se. Izgleda lijepo i bez omazivanja.
Koristtila sam banane i šumsko voće.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar