loading...

Lijepi, mali, okrugli mini ledeni vjetar!

 Sastojci

    5 jaja (bjeljanjci)
    150 g šećera
    pola žlice jabučnog octa
    KREMA:
    300 ml mlijeka
    pola vrećice pudinga od vanilije
    3 žlice šećera
    1 žlica oštrog brašna
    žumanjci po želji
    I JOŠ:
    400 ml slatkog vrhnja


 Priprema

    1.

    Ja uvijek prvo skuham kremu da se dobro ohladi do filovanja.
    Razmutiti puding, šećer i brašno s malo mlijeka. Preostalo mlijeko zavriti i ukuhati masu. Miješajući kuhati par minuta.
    Ostaviti na hlađenju uz povremeno miješanje (da se ne uhvati kožica).
    Žumanjke staviti po želji. Ja rijetko koristim žemanjke u kremama, pogotovo kad je to veći broj žumanjaka.
    2.

    Miksati bjeljanjke. Kada su napola izmiksani dodati šećer i dalje miksati. Dodati i jabučni ocat. Isprobati između palca i kažiprsta i ako se više ne osjete zrnca šećera snijeg je gotov.
    Na papir za pećenje nacrtati 3 kruga promjera oko 18 - 20 cm. (koristila sam poklopac od posude)
    Papir okrenuti s nacrtanom stranom prema dolje i staviti na lim za pećenje. Na sredinu kapnuti par kapi ulja i razmazati po papiru, po mom iskustvu na taj način papir se s pećene kore  odvaja  bez problema i bez lomljenja kore. Kapnuti i kap ili dvije na lim i na to staviti papir da se ne kliže po podlozi i lakše razmaže snijeg.
    Snijeg podijeliti na 3 dijela i svaki dio premazati na nacrtane krugove. Peći na oko 150/ 40 - 50 minuta.
    Ja sam snijeg izvagala i podijelila na 3 jednaka dijela.
    3.

    Izmiksati 50 ml slatkog vrhnja u šlag. Izmiksati ohlađenu kremu (da se razbiju grudvice prije spajanja sa šlagom). Dodati šlag i sve skupa spojiti u glatku kremu.


    4.

    Na prikladnu tacnu staviti beze koru, premazati s pola kreme, poslagati voće po želji.
    Izmiksati slatko vrhnje, trećinom premazati voće.
    Gore staviti drugu beze koru, preostalu kremu i voće te dio šlaga.
    Na vrh staviti i treću beze koru i šlag.
    Ukrasti sa šlagom cijelu tortu (po želji) , a i ne mora se. Izgleda lijepo i bez omazivanja.
    Koristtila sam banane i šumsko voće.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar