Sastojci 4 osobe
2 kašikice suhi kvasac Dolcela
2 kašikice šećera
topla voda
1 kašikica sol
1 kašika octa
3 kašike ulja
400-500 grama Pšenično glatko brašno Podravka
50 grama margarin
Priprema
2 kašikice šećera i germe potopiti mlakom vodom da nabubri.U brašno dodati sol,50 gr margarina,ulje,kašiku octa i toplom vodom zamijesiti srednje tvrdo tijesto.
1.
Nadošlo tijesto podijeliti u loptice i nakon što su odstojale 10-ak minuta razviti i urolati u oblik kiflice.
Pustiti da nadođu u tepsiji,pa ih premazati neumućenim bjelanjkom.
2.
Posoliti ih i peći da fino porumene.
Gotove premazati maslacem.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar