loading...

Preukusne pekarske kifle na moj način !

 Sastojci 4 osobe

    2 kašikice suhi kvasac Dolcela
    2 kašikice šećera
    topla voda
    1 kašikica sol
    1 kašika octa


    3 kašike ulja
    400-500 grama Pšenično glatko brašno Podravka
    50 grama margarin

 Priprema

    2 kašikice šećera i germe potopiti mlakom vodom da nabubri.U brašno dodati sol,50 gr margarina,ulje,kašiku octa i toplom vodom zamijesiti srednje tvrdo tijesto.
    1.

    Nadošlo tijesto podijeliti u loptice i nakon što su odstojale 10-ak minuta razviti i urolati u oblik kiflice.

    Pustiti da nadođu u tepsiji,pa ih premazati neumućenim bjelanjkom.


    2.

    Posoliti ih i peći da fino porumene.

    Gotove premazati maslacem.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar