Sastojci
300 g butter spekulatius keksa
500 ml mlijeka
2 vrecice pudinga od vanilije
secera po potrebi
100 g cokolade za kuhanje
250 ml slatkog vrhnja
70 g margarina /maslaca
jos mlijeka za umakanje keksa
aroma vanilija
250 g marscapone sir
Priprema
1.
Prije svega skuhati tj napraviti puding od vanilije,ja sam dva pakovanja pudinga kuhala u pola litra mlijeka tj od tih 500 ml mlijeka sam odvojila malo za smjesu oza puding pudinga.Stavila sam oko 4 kasike secera,nisam htjela da pravim previse sladak kolac, a i dovoljno mi je slatkoca spekulatios keksica.Mozete na vreo puding dodati maslac ili margarin..sve to zajedno dobro umijesati drvenom kasikom.Pustiti da se ohladi.Kada se dobro ohladio ja sam ga takvog umutila mikserom.Da bi dobila glat masu,bez grudvica.Umal da zaboravim reci,u vreo puding sam dodala sam aromu vanilije.
2.
Koristila sam posudu promjera 28 cm x 24 cm x 6.8cm.
Keske umakati u mlijeko,i slagati,Stavila sam dva reda keksa tj jedan na drugi.Dodati fil od vanilije,pa redati opet kekse, i na kraju dodati smjesu od saltkog vrhnja i marscapone sira.Znaci prvo umutila slatko vrhnje,pa dodavala malo po malo marscapone sir.
Na kraju dodala cokoladu.Cokoladu sam istopila u posudu sa malcice mlijeka..vrelu dodala na smjesu od slaga i marscapone sira,zbog toga mi je malo sareno.Ipak pricekati koji minut da se ohladi cokolada,ja nisam imala vremena cekati :).
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar