1/2 kg Pileceg mesa(bez kostiju)
2 cjele Kisele crvene paprike
500 g Slanutka(svjez ili iz konzerve)
1 Limun
1 kasika Senfa
100 ml maslinovog ulja
Svjezeg persuna,sol,biber i zacin po zelji
Priprema
1.
Prvo zaciniti piletinu pa isprziti ili u tavi i kao sto smo mi stavili na gril. Kad je piletina ispecena izrezati na komadice i staviti u zdjelu.
2.
U jednu posebnu zdjelu iscjediti limun, dodati senf i maslinovo ulje i dobro izmjesati.Izrezati paprike,persun i dodati u zdjelu sa piletinom. Iscjediti grah i dodati u zdjelu.
3.
Posuti limun dressing preko sastojaka,posoliti i pobiberiti, dobro izmjesati i staviti u frizider bar 1 sat prije serviranja.
Posluživanje
Servirati kao predjelo ili kao glavno jelo! Zdravo a ukusno!
Dodajte zacine po zelji!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar