Sastojci 24 osobe
Kora
5 Jaja
100 g Secera
50 g Brasna
30 g Kakaa
1/2 kaskice prasak za pecivo i prstohvat soli
Sirup
300 g Secera
250 ml Vode
Fil
1 Litar Mlijeka
150 g Gussnela Dolcela (gustina)
250 g Secera
3 kesice Vanilin šećer Dolcela
250 g Putera (sobna temperatura)
1 mala kaskica Limun extract (1 ampula)
Glazura
150 g Cokolade za kuhanje
60 ml Ulja
Priprema
1.
U manjoj posudi promjesati kakao,brasno, prasak za pecivo i so. Umutiti belanca sa secerom u cvrst snjeg. Dodavati jedno po jedno zumance muteci i dalje. Umjesati suhe sastojke, pa sastaviti sve zajedno. Sipati u tepsiju, i peci na 350 F ili 180°C oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi
2.
Skuhati sirup od vode i secera. Vruc sirup preliti preko hladne kore. Sirup nece odmah natopiti koru, ali polako ce da se upije. Kora se moze malo izbockati viljuskom.Uglavnom kora mora izgledati suha da bi mogli staviti fil
3.
Gustin razmutiti sa 150 ml mleka, a ostatak od litra skuhati sa secerom i vanilin secerom. Kad vam provrije mlijeko dodajte razmuceni gustin i mjesajte non stop da vam se nebi napravile grudvice. Kad vidite da vam se smjesa polako zgusnila kuhajte jos bar 2-ije minute i onda sklonite sa sporeta. Da se ne bi stvorila korica pokrite celofanom.
4.
Smjesa mora biti potpuno hladna prije nego sto dodate omeksali puter i malu kaskicu limun ekstrakt. Dobro izmjesati po sipati preko kore i poravnati nozem.
5.
Na tihoj vatri istopiti cokoladu sa uljem i onda preliti preko kolaca. Ostaviti da se dobro ohladi pa sjeci na zeljene kocke.
Dobar Tek!
Posluživanje
Sluziti hladne kocke!
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar