loading...

Torta od oraha - perfektna!

 Sastojci

    Biskvit x 2
    3 jaja
    6 žlica šećera
    125 ml mlijeka
    125 ml ulja
    300 ml mljevenih oraha
    12 žlica brašna
    1 prašak za pecivo
    2 žlice ruma

    Preljev za biskvit
    300 - 400 ml vode
    5 žlica šećera
    1 žlica ruma


    Krema
    1 l mlijeka
    350 g šećera
    200 g gustina
    100 g oraha
    1 žlica ruma
    250 g margarina

 Priprema

    1.

    Za biskvit izmiksati jaja sa šećerom, dodati ulje i mlijeko, a zatim orahe, brašno, prašak za pecivo i rum. Smjesu izliti u okrugli kalup promjera 26 cm, poravnati i ispeći. Postupak ponoviti za drugi biskvit.
    2.

    Za kremu najprije odvojiti 150 g šećera i staviti ga na vatru da se otopi pa dodati 100 g oraha, izmiješati pa istresti na vlažan tanjur. Ohladiti. Hladno sitno nasjeckati ili samljeti.

    300 ml mlijeka pomiješati s gustinom, a ostatak staviti da prokuha sa 200 g šećera. Smjesu gustina i šećera dodati provrelom mlijeku i skuhati gustu kremu. Ohladiti uz povremeno miješanje.

    Hladnoj kremi dodati pjenasto izrađen margarin, rum i orahe (griljaž).


    3.

    Oba biskvita prerezati vodoravno. Kremu podijeliti na 4 dijela. Premazati tortu kremom, a biskvite prethodno namočiti preljevom. Četvrtim dijelom kreme premazati cijelu tortu.

    Za preljev prokuhati vodu i šećer, malo prohladiti i dodati rum. Mlakim preljevom natopiti biskvite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar