Sastojci
Kalup promjera 24 cm
Biskvit:
4 bjelanjka
prstohvat soli
4 ravne žlice šećera
50 g kokosovog brašna
50 g mljevenog maka
1 žlica brašna
1/2 praška za pecivo
70 ml mlijeka za natopiti biskvit
Krema:
4 žumanjka
4 žlice (70g) šećera
1 vanilin šećer
3 pune žlice (60g) gustina
500 ml mlijeka
100 g maslaca
Posip:
125 g kakao ili čokoladnih keksa (stavila sam čokoladne kekse sa žitaricama od cjelovitog zrna)
Po vrhu:
200 ml slatkog vrhnja ili 1 šlag pjena (plus mlijeko za šlag pjenu)
Priprema
1.
Kalup lagano nauljiti, dno obložiti papirom za pečenje, a obruč pobrašniti.
U zdjelici pomiješati brašno, prašak za pecivo, mak i kokosovo brašno.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli, pa dodavati žlicu po žlicu šećera. Dobro izmiksati, pa lagano žlicom umiješati smjesu sa makom.
Smjesu uliti u kalup, poravnati i peći 20-tak minuta na 180"C ili dok po vrhu ne počne žutiti.
Biskvit izvaditi iz kalupa na servirni tanjur, skinuti papir pa opet stegnuti obručem od kalupa.
Uzavreti mlijeko i preliti prohlađen, ali još uvijek topal biskvit. Pustiti da se ohladi.
2.
Za kremu u posudi za kuhanje umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, pa umiješati gustin.
Za to vrijeme uzavreti mlijeko, pa lagano ulivati u umućene žumanjke stalno miješajući.
Prebaciti posudu na srednje jaku vatru i kuhati stalno miksajući. Kad se krema zgusne, maknuti s vatre da se hladi.
U ohlađenu kremu dodati izrađen maslac i dobro izmiksati. Može se maslac izrezan na listiće dodati u mlaku, ali samo malo mlaku kremu i dobro izmiksati.
Kremom premazati biskvit.
3.
Za posip samljeti kekse u multipraktiku pa posipati po kremi. Oblom stranom žlice pritisnuti kekse da se spoje sa kremom.
4.
Umutiti slatko vrhnje u šlag, ako se koristi šlag pjena, istući je u šlag sa mlijekom po uputi.
Šlag je teško razmazati preko keksa jer se lijepi za žlicu i podigne i keks za sobom, pa se sve izmiješa. Zato napuniti slastičarsku vrećicu sa nastavkom po izboru i nanijeti šlag spiralno preko keksa. Ostaviti tako ili poravnati (sad se može razmazati, ali nastojati da se to uradi u jednom potezu, bez odizanja žlice ili špatule).
Spremiti u hladnjak na barem 1 sat da se krema stisne.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar