Sastojci 12 osoba
1 dcl mlijeka
2 kašike suhog kvasca
1 kašika šećera
500 gr brašna
3 jaja
3 kašike ulja
prstohvat soli i prstohvat šećera
korica narandže i limuna
malo cimeta
džem od maline
kokos brašno
Agda: šoljica šećera i šoljica i pol vode
Priprema
1 dcl mlakog mlijeka i 2 kašike suhog kvasca i 1 kašika šećera to pustiti da nadođe.
U zdjelu staviti 500 gr brašna,3 jaja,3 kašike ulja,prstohvat soli i prstohvat šećera,korica narandže i limuna,malo cimeta.Zamijesiti glatko tijesto od navedenih sastojaka,ako se desi da tijesto bude malo tvrđe dodati malo mlake vode.Tijesto mora da bude malo mekše nego masa za krofne.
Pokriti i ostaviti da nadođe.
Nadošlo tijesto razvaljati pa premazati željenim filom,ovdje sam koristila džem od maline i kokos brašno.
Urolati,ostaviti još malo da nadođu oko 10-ak minuta.
Premazati ih neumućenim bjelanjkom i peći na 180 stupnjeva oko pola sahata.
Zaliti agdom ali tek toliko da omekša gornja kora.
(Agda: šoljica šećera i šoljica i pol vode)
U slučaju da se odlučite da ne zalijevate onda ih pospite samo šećerom u prahu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar