Sastojci:
200 g glatkog brasna
200 g kiselog vrhnja
100 ml mlake vode
2 jaja (manja)
1/2 zlicice soli
2 zlicice praska za pecivo
2 zlice ulja
250 g mljevenog mesa
1/2 glavice kapule-luka
1-2 reznja cesnjaka
1 zlicica vegete
malo soli
1 zlicica crvene mljevene paprike
1-2 lista lovora
4-5 listica sira ili neki naribani sir (oko 100-150 g)
Priprema:
Nadjev
1.Luk i cesnjak usitniti, kratko preprziti, podliti s malo vode i dodati meso, lovor. Pirjati oko 15 minuta. Na kraju dodati mljevenu papriku i vegetu i pirjati jos oko 5 minuta.
Tijesto
1.Jaja izmutiti i umijesati u vrhnje, dodati ulje, vodu, postepeno dodavati brasno pomijesano s soli i praskom. Mijesati da se dobije glatko tijesto.
2.Manji pleh (oko 20 cm), okrugli ili pravokutni lagano nauljiti i pobrasniti. Izliti pola smjese i staviti peci 10 minuta na 180°C. Izvaditi i ravnomjerno rasporediti mesni nadjev u koji se umijesa sir. Preliti s ostatkom tijesta, staviti ostatak sira (ili naribani) i nastaviti peci jos oko 15-20 minuta.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar