loading...

Brze slatke kiflice - Najmekše, najbrže, najjednostavnije!

 Sastojci

    300 g glatkog brašna
    1 prašak za pecivo
    20 g šećera
    1 prstohvat soli
    125 g otopljenog maslaca
    180 ml tekućeg jogurta
    džem po izboru za punjenje
    šećer u prahu za posipanje


 Priprema

    1.

    U zdjelu prosijati brašno i prašak za pecivo. Dodati šećer i sol i izmiješati.

    Maslac otopiti na laganoj vatri. Maknuti s vatre i umiješati jogurt koji će malo rashladiti maslac i odmah uliti u brašno. Zamijesiti tijesto drvenom kuhačom. TIJESTO NE MIJESITI, dovoljno je miješati samo da se sastojci povežu, umotati u prozirnu foliju i spremiti u hladnjak na pola sata.

    Tijesto je mekano, ali se ne lijepi.
    2.

    Zagrijati pećnicu na 200°C.

    Lim obložiti papirom za pečenje.


    Tijesto podijeliti na dva dijela.

    Obilato pobrašniti podlogu pa svaki komad razvaljati u što tanji krug, promjera oko 38 cm. Krug podijeliti na 12 trokuta. Na početak svakog trokuta staviti žličicu džema i urolati. Kako džem ne bi iscurio, prebaciti malo tijesta s lijeve i desne strane preko džema, a čim se počne rolati, prstima pritisnuti tijesto oko hrpice džema da se tijesto zalijepi pa urolati do kraja.

    Složiti na lim i peći 20-tak minuta ili do zlatno smeđe boje.

    Pečene posuti šećerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar