Sastojci
300 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
20 g šećera
1 prstohvat soli
125 g otopljenog maslaca
180 ml tekućeg jogurta
džem po izboru za punjenje
šećer u prahu za posipanje
Priprema
1.
U zdjelu prosijati brašno i prašak za pecivo. Dodati šećer i sol i izmiješati.
Maslac otopiti na laganoj vatri. Maknuti s vatre i umiješati jogurt koji će malo rashladiti maslac i odmah uliti u brašno. Zamijesiti tijesto drvenom kuhačom. TIJESTO NE MIJESITI, dovoljno je miješati samo da se sastojci povežu, umotati u prozirnu foliju i spremiti u hladnjak na pola sata.
Tijesto je mekano, ali se ne lijepi.
2.
Zagrijati pećnicu na 200°C.
Lim obložiti papirom za pečenje.
Tijesto podijeliti na dva dijela.
Obilato pobrašniti podlogu pa svaki komad razvaljati u što tanji krug, promjera oko 38 cm. Krug podijeliti na 12 trokuta. Na početak svakog trokuta staviti žličicu džema i urolati. Kako džem ne bi iscurio, prebaciti malo tijesta s lijeve i desne strane preko džema, a čim se počne rolati, prstima pritisnuti tijesto oko hrpice džema da se tijesto zalijepi pa urolati do kraja.
Složiti na lim i peći 20-tak minuta ili do zlatno smeđe boje.
Pečene posuti šećerom u prahu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar