PISKOTE
ZA KREMU:
4 zumanca
250 gr secera
50 gr brasna
400 gr mlijeka
50 gr instant kafe(u prahu)
200 ml svjezeg vrhnja (za umutiti)
1 slag fix
50 gr secera u prahu
ZA NATAPANJE:
100 ml kuhane kafe +50 gr secera
I JOS:
3 male banane (opcionalno)
breskve iz kompota/isjeckati
Priprema
1.
.Mutiti pjenasto zumanca+secer,dodati brasno+mlijeko
Kuhati na umjerenoj temparaturi dok se krema ne zgusne.Kuhanu kremu prebaciti u pogodnu posudu,pokriti plasticnom folijom i potpuno ohladiti
Umutiti cvrsto slatko vrhnje +slag fix+50 gr secera
Izmijesati umuceno vrhnje sa prethodno kuhanom i dobro ohladjenom kremom .
Mozete dodati kaicicu instant zelatine u kremu,ako imate sumnje u cvrstinu
2.
Kremu podijeliti na dva dijela,pa u jedan dio dodati 50 gr.instant kafe(u prahu)
Namazati uljem pogodan duguljasti kalup(30x11 cm) pa ga obloziti plasticnom folijom,tako da folija prelazi stranice modle (kao na slici)
3.
SLAGATI:
· 1) na dno sloj piskota,pa ih poprskati 1/3 zasladjene kafe
· Na piskote pobacati sloj sjeckanih bresaka iz kompota i premazati ih zutim dijelom kreme.
· 2) drugi sloj piskota(poprskati 1/3 kafe)
· Na piskote staviti banane ili u komadicima ili polovice,pa pokriti drugom kremom (sa okusom kafe)
· 3) Poredati i treci sloj piskota,poprskati preostalom kafom.
Pokriti po vrhu plasticnom folijom i ostaviti nekoliko sati u frizider da se stegne(najbolje preko noci)
Posluživanje
Tortu prevrnuti na duguljasti tanjur,ukrasiti po zelji(ja sam samo premazala pekmezom i dekorisala svjezim vocem)
Prijatno!!!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar