Sastojci 4 osobe
Sastojci:/25 kom
200ml mlijeka
200ml tople vode
150ml ulja
3žličice ravne/šećera
1žličica soli
1 Instant kvasac Dolcela
12-15žlica Glatkog brašna Podravka
Ostalo:
1 žumanjak
1,5žlica crnog sezama
1,5žlica sezama/svijetli može i integralni
Pšenično oštro brašno Podravka
Priprema
1.
U zdjelu za miješanje staviti mlijeko, vodu, šećer i ulje, promiješati, dodati kvasac , promiješati , postepeno dodavati brašno i sol, miješati/možete i mikserom nastavci za tijesto/ dok se tijesto ne poveže , izručiti na radnu plohu lagano pobrašnjenu, izraditi rukama dok tijesto ne postane glatko.Tijesto vratiti u lagano pobrašnjenu zdjelu za miješanje, pokriti prozirnom folijom, ostaviti stajat na toplom mjestu nekih 45min ili dok ne udvostruči volumen/ako želite možete staviti u pećnicu na 50C/.
2.
Tijesto izručite na radni stol koji ste prije toga posuli oštrim brašnom.Tijesto razvučete da bude prst debelo.Vadite kalupom za krafne ili oštrom čašom okrugle oblike, u sredinu napravite rupu / ja sam koristila metalne male kalupe za šaumrole/.Stavite na lim za pečenje na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Ponavljati postupak dok ne potrošite tijesto.Pokriti bubleke čistom krpom, ostaviti na toplo/ja to opet stavim u pećnicu/na 15 min.
3.
Izvaditi vani bubleke, premazati ih sa razmucenim žumanjkom, posuti crnim i svijetlim sezamom .Peci u zagrijanoj pećnici na 180C nekih 20-25 min ili dok ne dobiju finu boju .
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar